Letnja škola matematike i modeliranja na PMF-u

Grad

Za 26 srednjoškolaca i studenata počela je Letnja škola informatike i modeliranja. U kabinetima Instituta za matematiku i informatiku predavanja na temu osnova programskih jezika, držaće profesori PMF-a.

  • Za srednjoškolace iz Tehničke škole, Prve i Druge gimnazije i studenti PMF-a program će trajati do 23. avgusta kada će im biti uručene diplome o završenoj letnjoj školi. Tokom trajanja obuke polaznicima će predavači sa fakulteta držati osnove Java i Python programskih jezika i siguran sam da će kroz ovu obuku steći znanja koja će im kasnije koristiti, rekao je predstavnik Asocijacije studenata Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu, Nikola Milanović.

Na Prirodno-matematičkom fakultetu više od dvadeset godina održava se matematička radionica mladih, za pripremu učenika za takmičenja iz matematike i programiranja, a nastavnici i saradnici su uključeni u festivale nauka i noći istraživača.

  • PMF i Institut za matematiku i informatiku je veoma zainteresovan da doprinese široj društvenoj zajednici. Pored dugogodišnjih matematičkih radionica za mlade podržavamo i različite radionice i obuke kao što je Letnja škola informtaike i modeliranja, rekla je upravnica Instituta za matematiku i informatiku PMF-a, Bojana Borovićanin.

Letnja škola informatike i modeliranja održava se u organizaciji Asocijacije studenata Prirodno–matematičkog fakulteta u okviru projekata u oblasti omladinske politike koje sufinansira grad.

U interesu grada Kragujevca je da podrži mlade ljude sa kvalitetnim idejama kao što je ovaj partnerski projekat PMF-a, kompanije Lioneight i Asocijacije studenata PMF-a koji je grad sufinansirao sa 170 hiljada dinara. Kroz takve projekte grad podržava učenike, studente, obrazovne institucijei sve druge koji su uključeni u proces obrazovanja mladih. Kragujevac ne može da održi svoj put prosperiteta bez vrednih i školovanim mladih ljudi, koji će u budućnosti biti nosioci privrednog i investicionog potencijala grada, kazao je pomoćnik gradoinačelnika, Stefan Jovanović, koji je u ime grada organizatorima čestitao na kreativnoj ideji, a predavačima poželeo uspešan rad.

foto: Grad Kragujevac
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.