Lučna konstrukcija u Velikom parku: Prolaznicima se sviđa (VIDEO)

Grad Video

Juče, 27. decembra, objavljena je vest da su u toku radovi na postavljanju metalnih lukova u Velikom parku koje izvodi JKP Šumadija Kragujevac, na fejsbuk stranici portala Glasa Šumadije našli su se duhoviti komentari čitalaca poput „plastenik”, „da se najlon navuče i posade borovnice”, „hoće da suše meso”, a bilo je i komentara „stručnjaci, ovako se to radi, posadiš, pa priroda odradi svoje”, „što uništiše izgled parka, tužni Kragujevcu”, „glupostima nikad kraja”, „ovo prebacili konstrukciju s pijace ili pravili novu”. Dok se na fejsbuk stranici nižu ovakva i slična mišljenja, Kragujevčani koji su jutros šetali parkom smatraju da je ideja dobra.

„Sviđa mi se i mislim da će biti baš lepo kada izrastu ruže”, „Biće ruže koje će prelaziti te lukove, biće pokrivena cela ta strana, to će biti ekstra”, kažu sugrađanke.

Još jedna dodaje: „Gde god su ruže, cveće bilo koje, sve je to plus i sve je super. Pošto sam došla sa strane skoro, iz Beograda, sem ovog parka, Kragujevac je tuga bez zelenila, po centru posekoše ono malo, parkinzi, beton”.

„Treba da se dotera, a ne da bude jednostavno, i za decu i za nas matore”, navodi još jedna Kragujevčanka.

„Lepo je, nije loše, bolje nego samo drveće da stoji”, kaže druga Kragujevčanka. „Divno je, očarana sam, baš sam čitala i čula sam, ali nisam znala da je ovako lepo, a tek će biti lepo, posebno u proleće kada procvetaju ruže”, dodaje još jedna sagovornica.

Pojedini prolaznici kažu da nisu ni primetili metalne lukove ili da o tome ne razmišljaju. Samo jedan sagovornik ističe da mu se ne dopada zamisao, jer ne zna kako će sve na kraju izgledati: „Sada idem i razmišljam, nama je kvalitet Velikog parka nebo, mi koji smo odrasli ovde, mi smo odrasli pod nebom. Cvetni element može da bude dobar, atraktivan, vešto napravljen i dobro održavan, ali zatvara nebo”.

Snimateljka: Jelena Nikolić
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.