Milan Milosavljević: Kragujevčani će za Tržnicu platiti preko 6 miliona evra

Grad Politika

Predlagač na sednici Skupštine grada za formiranje anketnog odbora povodom rekonstrukcije Tržnice, Milan Milosavljević, odbornik Za Kragujevac – Znamo se, zaključio je da će Kragujevčani za rekonstrukciju pijace centar platiti preko 6 miliona evra.

Milosavljević je zatražio odgovornost Gradske uprave za planove, na čijem je čelu u vreme izdavanja lokalcijske dozvole bila Ljljana Sekulić. Lokacijski uslovi su, rekao je Milosavljević, izdata „ne mareći šta i kako sme da se radi sa Tržnicom“.

  • Plan detaljne regulacije, koji su radili stručnjaci, bez nadogradnje, proširenja, izmene, imao je cilj da se zaštiti kulturna baština Kragujevca. A gradska uprava izdaje dozvolu za podzemnu garažu i nadstrešnicu, tako što falsifikuje delove teksta iz Plana detaljne regulacije. Vidi se da je projekat rađen pre izdavanja lokacijskih uslova

Podsetio je da za to nije bilo saglasnosti Zavoda za zaštitu spomenika kulture za radove. Zatražio je i odgovornost direktora JKP Šumadija Marka Vujnovića i predsednika Nadzornog odbora tog preduzeća Ivana Stupića.

  • Euro Donusa, izvođač radova i JKP Šumadija u maju 2020. sklapaju ugovor o radovima čija je cena blizu 2,99 miliona evra. Nakon osam ankesa, vrednost je uvećana na oko 3,87 miliona evra. Euro Donusu je isplaćeno 1,9 miliona evra iz džepova građana Kragujevca. Ali je predviđeno da i ako izvođač radova ne ispoštuje rokove, plaća penale, št niko nije tražio.

Milan Milosavljević je tražio da se skine hipoteka za zgrade tržnice i izračunao da će, nakon ugovora, osam aneksa, angažovanja novih izvođača, Kragujevčane rekonstrukcija Tržnice koštati 6,5 miliona evra.

Ko su članovi anketnog odbora?

Arhitekta Dušan Soković, predsednik (Aleksandar Vučić – Kragujevac ne sme da stane)

Aleksandar Lazović, zamenik predsednika (Aleksandar Vučić – Kragujevac ne sme da stane)

Biljana Ilić Stošić (Aleksandar Vučić – Kragujevac ne sme da stane)

Gordana Todorović (Socijalistička partija Srbije)

Milan Milosavljević (Za Kragujevac – Znamo se)

Ivan Dubljanin (Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac)

Veroljub Stevanović ((Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac)

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.