Milan Tanović: POKS se zalaže za ukidanje agencija za zapošljavanje

Politika

Saopštenje prenosimo u celosti:

Pokret obnove Kraljevine Srbije zalaže se za ukidanje agencija za zapošljavanjanje iz razloga jer se iste koriste za ucenjivanje radnika da skupljaju sigurne glasove i idu na mitinge vladajuće stranke.

POKS insistira da se radnici koji su zaposleni u agencijama za zapošljavanjanje, a upućeni u određenu firmu na rad duže od dve godine, prime u stalni radni odnos u firmi kojoj su ustupljeni duže od dve godine. 

Radnici zaposleni preko agencija nemaju ista prava kao njihove kolege iz firme kojoj su radnici preko agencije ustupljeni, ne mogu biti članovi sindikata u tim firmama, niti koristiti ostale pogodnosti koje mogu koristiti njihove kolege. 

Radnici preko agencije ne mogu podići kredite u bankama, jer banke nemaju sigurnost da daju kredite radnicima koji nemaju sigurna primanja. Samim tim radnici zaposleni preko agencija su diskriminisani. 

Firme koje zapošljavanju radnike preko agencije, skuplje plaćaju radnike koji dolaze preko agencije nego radnike koji rade direktno za te firme. Na taj način se ispumpava velika količina novca na račune vlasnika agencija za zapošljavanje, koji su naravno članovi vladajuće stranke.

Vreme je da se stane na kraj ucenama, nepravdi i nepoštovanju.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.