Milan Tanović: Vlast beži od dijaloga o 2,5 miliona evra

Politika

Saopštenje Milana Tanovića, predsednika Gradskog odobra POKS Kragujevac sa današnje konferencije za novinare prenosimo u celosti:

Danas smo prisustvovali bahatosti vladajuće većine, po drugi put, nedolaskom na sednicu po hitnom postupku koju je zakazala opozicija, a gde je jedina tema trebalo da bude sporna i nezakonita odluka Skupštine grada Kragujevca (Skupština nije smela da bude nadležna da odlučuje o tome) da isplati određenom fizičkom licu 2,5 miliona evra za objekte koje je to lice platilo 7.000 evra. 

Kako ni danas nisu postojali uslovi za rad tj. kvorum, predsednik Skupštine ili njegov zamenik u ovom slučaju, morali su na osnovu poslovnika, član 134. stav 5 da sednicu Skupštine odlože za drugi dan, određujući tačan dan i sat održavanja sednice. 

Međutim, bahatost vlasti se nastavila jer je zamenica predsednika skupštine umesto da sednicu odloži, sednicu zaključila, iako ista nije bila ni otvorena, što je još veći apsurd. 

Na taj način prekršen je poslovnik i ubijena demokratija u Skupštini grada Kragujevca. 

Uprkos lepim rečima gradonačelnika na jednoj od prethodnih sednica da žele normalan dijalog, vidimo da će se u praksi teško doći do normalnog dijaloga, jer da se tako nešto želi, ne bi se opozicija obraćala vlasti putem konferencije za medije, već bi se nalazili u skupštinskoj sali i diskutovali o temi koja ovih dana muči veliki broj Kragujevčana.

Prisustvujemo farsi da gradonačelnik prima građane Kragujevca na razgovor kako bi čuo njihove probleme, a ne želi da diskutuje sa opozicijom u skupštinskoj sali gde mu je to obaveza da radi. Sa opozicijom koja predstavlja 36.000 ljudi koji su glasali za opoziciju.

Od čega vlast beži ako smatra da je sve čisto? Da li opozicija treba da čeka sledeći prijem građana kod gradonačelnika, pa da kolektivno dođe na razgovor kako bi dobila odgovore na pitanja.

Ovde nije reč o političkim poenima niti nas kao pojedinaca, niti stranaka koje predstavljamo. Ovde je reč o novcu građana Kragujevca i to o 2,5 miliona evra, koliko iznosi budžet predviđen za kapitalne investicije ove godine.

Ovde nije kraj o razgovoru na ovu temu, odlagaćemo razgovor o ovoj temi sve do redovne sednice koju neće moći da izbegnu.

Tagovi:

1 thoughts on “Milan Tanović: Vlast beži od dijaloga o 2,5 miliona evra

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.