Ministar Vulin i gradonačelnik Dašić na generalnoj probi pred vežbu „Sistem 2021“ u Kragujevcu

Društvo

Generalna proba pred Operativno – taktičku vežbu snaga zaštite i spasavanja „Sistem 2021“, u organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije – Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu i grada Kragujevca, održana je danas na prostoru kod jezera Bubanj.

Generalnoj probi prisustvovali su Aleksandar Vulin ministar unutrašnjih poslova i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

Segment vežbe „Sistem 2021“ u Kragujevcu koja ima za cilj proveru svih raspoloživih kapaciteta i mogućnosti sistema zaštite i spasavanja odnosi se na eventualne posledice zemljotresa koje se manifestuju na celoj teritoriji grada – poput požara na benzinskoj pumpi, evakuacije zaposlenih iz jednog industrijskog objekta na kome je došlo do obrušavanja dela građevinske konstrukcije, spasavanju povređenih u saobraćajnim nezgodama.

Nakon generalne probe pred vežbu „Sistem 2021“ ministar Vulin i gradonačelnik Dašić obišli su i šatorsko naselje formirano za zbrinjavanje povređenih i evakuaciju stanovništa.

Vežba „Sistem 2021“ biće izvedena u petak 5. novembra u istom trenutku na 50 lokacija – 24 grada i 26 opština u Srbiji i u njoj će učestvovati blizu 8000 ljudi, pripadnika Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, Civilne zaštite, Gorske službe spasavanja, Crvenog krsta, Hitne pomoći, Domova zdravlja, Vojske Srbije i lokalnih jedinica civilne zaštite raznih namena.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.