Ministarstvo zdravlja raspisalo tender za izgradnju, dogradnju i rekonstrukciju UKC Kragujevac

Društvo Ekonomija Grad

Prilikom nedavne posete Kragujevcu, ministarka zdravlja Danica Grujičić najavila je da će do 15. aprila biti raspisan tender za izradu tehničke dokumentacije za potrebe izgradnje, dogradnje i rekonstrukcije Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac i uređenja parternih površina dela kompleksa sa montažnom garažom, u cilju modernizacije UKC Kragujevac, što je danas i učinjeno.

Sredstva za finansiranje tehničke dokumentacije su obezbeđena iz budžeta Republike Srbije, dok će sredstva za izgradnju UKC Kragujevac biti obezbeđena iz kredita Evropske investicione banke.

Rok za podnošenje ponuda je 10. maj 2023. godine.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, zadužen za kapitalne investicije je Kragujevčanin Aleksandar Milošević, bivši pomoćnik gradonačelnika Nikole Dašića. U vreme kada je postavljan na mesto državnog sekretara, Milošević je najavio svoj povećani angažman u projektima koji su od velike važnosti za budućnost Kragujevca – izgradnju Severne obilaznice i izgradnja nove železničke pruge Sobivica – Kragujevac – krak Batočina od 13,6 kiletara koja je „opredeljena” za transport gotovih proizvoda i repro materijala za Industrijsku zonu Mind park-Simens i rekonstrukciju Kliničkog centra.

Fotografija: Ministarstvo zdravlja
Tagovi:

1 thoughts on “Ministarstvo zdravlja raspisalo tender za izgradnju, dogradnju i rekonstrukciju UKC Kragujevac

  1. Rekonstruisali smo gradsku pijacu, a sada ce mo i bolnicu. ,,Nemojte ljudi ko Boga ve molim“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.