foto: Narodna stanka

Miroslav Aleksić: Opozicija će pobediti u Beogradu

Izbori 2022


Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da će ta stranka i u izbornoj kampanji ponuditi građanima plan i program za „normalniji i bolji život“ i nastaviti da razotkriva „namere režima da Srbiju pretvori u koloniju“, i da će opozicija „sigurno pobediti“ u Beogradu.

  • Siguran sam da će Vladeta Janković biti gradonačelnik Beograda posle 3. aprila. On je jedan o najvećih živih srpskih intelektualaca i dokazani borac za demokratiju. Siguran sam i da će Janković podržati lustraciju i ispitivanje porekla imovine i oduzimanje nelegalno stečene imovine i privođenje pravdi bez izuzetka svih koji su se na bilo koji način u prethodnim godinama ogrešili o moralne i pravne norme, rekao je Aleksić u intervjuu za list „Danas“.

Na pitanje „da li će Narodna stranka učestvovati u kampanji“, Aleksić je odgovorio da je Narodna stranka članica koalicije Ujedinjena Srbija koja će učestvovati na izborima.

  • Obično oni koji učestvuju na izborima učestvuju i u predizbornoj kampanji kako bi građanima što bolje predstavili svoje kandidate i program, a mi imamo i odlične kandidate i odličan program, a nastavićemo da razotkrivamo namere režima da rasproda srpsku zemlju, vazduh, reke, šume, zlato, litijum…, rekao je Aleksić.
  • Naš cilj je da uspostavimo sistem u kojem će svi građani biti jednaki i u kojem će za sve važiti ista pravila, bez povlašćenih političkih elita. Sprovođenjem našeg programa stvorićemo uslove da svi građani Srbije, bez obzira kojim se poslom bavili, mogu da žive pristojno od svog rada. Pomirićemo Srbiju, zaustavićemo agresiju i podsticaćemo porodične vrednosti, dodao je Aleksić.

Upitan o potpredsednici Stranke slobode i pravde Mariniki Tepić, koja će biti prva na listi koalicija Ujedinjene Srbije, Aleksić je odgovorio da su Marinika Tepić i on u prethodnim godinama bili „najistaknutiji borci protiv kriminala i korupcije, koje je režim predsednika Srbije Aleksandra Vučića razvio do monstruoznih razmera“.

  • Siguran sam da će građani Srbije na izborima ceniti tu hrabrost i rad pokazan u prethodnih nekoliko godina, rekao je Aleksić.

Na pitanje o sastanku predstavnika opozicije sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, Aleksić je odgovorio da je na tom sastanku bilo reči o predstojećim izborima i uslovima pod kojima će biti održani, kao i o važnim pitanjima ekonomije, demografije i korupcije u Srbiji.  

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.