Miroslav Aleksić u Trsteniku: Srpski seljak odlučuje kad će režim pasti

Izbori 2022

Potpredsednik Narodne stranke i treći na listi „Ujedinjeni za pobedu Srbije“ Miroslav Aleksić izjavio je u Trsteniku da ova vlast potcenjuje Srbiju i srpskog seljaka, a upravo je srpski seljak taj koji će odlučiti kada će ovaj režim pasti.

  • Srpsko selo i srpski seljak su othranili i odbranili Srbiju. I ja sam jedan od tih ljudi, kao i moja porodica. Znam kao poljoprivrednik kroz kakve muke i probleme prolaze današnji poljoprivrednici. Ovde u Trsteniku dve trećine opštine su sela. Pamtim još odmalena koliko se proizvodilo paprike i grožđa. Sve su to ugasili, rekao je Aleksić.

On je dodao da imamo resurse, kao i vredne ljude, ali da nam fali odgovorna država.

  • Iz korena mogu da se promene stvari u poljoprivredi za najkraće vreme. Treba da se duplira budžet za poljoprivredu i bude 10 odsto. Budžet koji izdvajaju zemlje Evropske unije za poljoprivredu je 30 odsto. Takođe, mora da se ukine akciza za dizel gorivo. Moraju subvencije da se usmere na mala poljoprivredna domaćinstva. Sve se to može, samo treba da postoji volja“.

Aleksić je uporedio poljoprivredu Srbije sa Holandijom rekavši da Srbija ima 5 miliona hektara obradivog zemljišta i prihod između 4 i 5 milijardi, a Holandija na milion i po ima prihod 75 milijardi dolara. Potpredsednik Narodne stranke je pozvao građane da ne odustaju u borbi za prave vrednosti i bolju Srbiju.

  • Mi smo slobodnomisleći ljudi. Od nas zavisi i to ko će da nas vodi i kako ćemo živeti. Glas na izborima ne može da se meri ni za kilo ulja ili šećera, ni sa 100 ili 30 evra. To dođe i prođe u jednom izbornom danu, a onda 4 godine trpimo nakaradne odluke onih koji su prevarili narod i ukrali glasove, zaključio je Aleksić.

Potpredsednik Harodne stranke Vladimir Gajić istakao je da je zadatak opozicije da ohrabri građane da se oslobode straha.

  • Građani moraju da uzmu svoj život u svoje ruke. Nije na izborima pitanje vlasti i opozicije nego njihovo lično, životno pitanje. Dozvolili smo da se 2012. na vlast vrati crveno – crna koalicija odnosno presvučeni radikali i SPS. Zato je neophodno da se tim strankama zabrani rad i ljudima koji vode te stranke zabrani doživotno da učestvuju u bilo kakvom radu u javnom životu. Da bismo došli do toga moramo da pokažemo snagu i dokažemo da nas je više od njih, poručio je Gajić.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.