Na pijaci Aerodrom obeležen Svetski dan hrane

Društvo

Svetski dan hrane obeležen je na pijaci Aerodrom, u organizaciji preduzeća JKP “Šumadija“ Kragujevac. Četvrti put za redom akciji su se priključili i Institut za javno zdravlje, Dom zdravlja Kragujevac, Crveni krst, Zavod za stomatologiju i zakupci tezgi i lokala, koji u donirali namirnice koje će biti dodeljene Crvenom krstu za potrebe narodne kuhinje.

  • Tema ovogodišnjeg Svetskog dana hrane je podizanje svesti o značaju vode i njene ugroženosti, ali i podsticanje osećaja lične i kolektivne odgovornosti za očuvanje prirodnog resursa, istakla je članica Gradskog veća za komunalne delatnosti, Maja Angelovska.

Institut za javno zdravlje organizovao je preventivne preglede merenja šećera u krvi i pritiska, mališani iz predškolskih ustanova “Aviončić, “Akvica“ i “Poletarac“ maskirani u kostime voća i povrća izveli su mali performans, dok su učenici TUŠ “Toza Dragović“ za posetioce pripremali palačinke.      

Svetski dan hrane obeležava se u preko preko 150 zemlja, a za cilj ima podizanje svesti u vezi sa zdravljem i pravilnim navikama u ishrani.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.