Na stručnoj praksi u Gradskoj upravi 21 student

Grad

Uskladu sa Programom saradnje u pružanju podrške javne uprave visokolškim ustanovama koji je Univerzitet u Kragujevcu zaključio sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave, u Gradskoj upravi od danas 21 student pohađa Studentsku stručnu praksu.

Reč je o studentima pravnog, ekonomskog, fakulteta inženjerskih i tehničkih nauka i agronomskog fakulteta koji su izrazili zainteresovanost i posle selekcije kandidata izabrani kao najbolji – sa najvišim prosekom i najkraćim vremenom studiranja.

  • Ovo je druga godina kako se u okviru Programa realizuje praksa i zahvalni  smo Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave što je uvidelo značaj studentske prakse i sticanja praktičnih znanja studenata tokom njihovih studija, što prethodne generacije nisu bile u prilici. Verujem da ćemo, zbog iskustva i utisaka prošlogodišnje generacije, praksu ove godine realizovati na još bolji način i u skladu sa potrebama i obavezama studenata, rekao je Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom na prijemu kome su prisustvovali i njihovi supervizori iz Gradske uprave.

Studenti polaznici stručne prakse pohađaju praksu u trajanju do 80 časova (četiri nedelje po četiri časa dnevno), a realizaciju prakse zajednički koordiniraju supervizor iz gradske uprave i mentor sa visokoškolske ustanove.

Program Studentske stručne prakse u Gradskoj upravi sprovodi se kao vid podrške javne uprave visokoškolskim ustanovama da svojim studentima omoguće da pored teorijskih znanja, steknu i praktične veštine koje su predviđene u ishodima učenja na studijskim programima i osposobe ih za razvoj i primenu naučnih i stručnih dostignuća.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.