NA TERITORIJI KNIĆA NIJE ZABELEŽEN SLUČAJ ZARAZE KORONA VIRUSOM

Društvo

Na teritoriji opštine Knić nije zabeležen nijedan slučaj zaraze koronavirusom. Od subote (21. mart) počinje dezinfekcija ulica u najprometnijim naseljenim mestima u opštini Knić.

Preventivno Dom zdravlja od ponedeljka (23. mart) privremeno zatvara ambulante u Gruži i Toponici. Objekti u Barama i Guberevcu namenjeni su za pacijente sa respiratornim infekcijama i za febrilna stanja. Ugostiteljski objekti (restorani, kafići, barovi, kladionice) i trgovinske radnje rade skraćeno od 8 do 18 časova.

Šalteri u opštini su zatvoreni, stranke upućene da kontaktiraju telefonom ili mejlom, stariji od 60 godina i roditelji dece mlađe od 12 godina rade od kuće.

Komandant opštinskog Štaba za vanredne situacije opštine Knić, Miroslav Nikolić apelovao je na građane da se odgovorno ponašaju, poštuju pravila izolacije i sve mere koje je propisala Vlada Republike Srbije i Štab opštine Knić u cilju suzbijanja zaraze koronavirusom. Opština Knić je frekventno tranzitno područje, sve više građana dolazi iz evropskih zemalja najvećih žarišta zaraze, ali i okolnih opština, što povećava mogućnost širenja zaraze. Na te građane se apeluje da budu odgovorni i poštuju izolaciju, a na meštane da izbegavaju kontakte i slušaju preporuke epidemiologa. Svim službama komandant Štaba je naložio da budu rigorozne prema svima koji krše izolaciju ili bilo koju drugu meru koja ima za cilj sprečavanje zaraze i zaštitu života.

Štab je sačinio popis najugroženijih staračkih domaćinstava, volonteri i aktivisti Crvenog krsta organizuju podelu pomoći. Članovi mesnih zajednica, odbornici, većnici i zaposleni u opštinskoj upravi pozvani da obilaze staračka domaćinstva i pomažu im. Na svim javnim i privatnim objektima istaknuti saveti i kontakt telefoni Štaba i Hitne pomoći. Naložena dezinfekcija svih školskih objekata i dvorišta. Prati se zdravstvno stanje stanovništva, situacija u zemlji i okruženju. Štab za vanredne situacije opštine Knić u stalnoj je vezi i koordinaciji sa Okružnim štabom Šumadijskog okruga, Upravom za vanredne situacije, Vladom Republike Srbije i svim službama koje sprovode mere prevencije i zaštite od zaraze koronavirusom.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.