Na Univerzitetu održana obuka u okviru Erazmus+ projekta: O digitalnoj bezbednosti unutar univerzitetske mreže, značaju psihološke i digitalne rezilijentnosti

Društvo Grad

U prostorijama Univerziteta u Kragujevcu u periodu od 26. do 28. februara držana je obuka u okviru Erazmus+ projekta predstavnika partnerskih institucija iz Poljske, Italije i Srbije.

Poslednja od 5 planiranih međunarodnih obuka (LTT) u okviru Erazmus+ projekta „Osnaživanje digitalne i psihološke rezilijentnosti studenata putem vršnjačkog umrežavanja u onlajn okruženju u kriznim situacijama” DigyPsyRes održana je od 26. do 28. februara tekuće godine. Domaćin ove LTT aktivnosti i koordinator projekta je Univerzitet u Kragujevcu, a posebno nastavnici, studenti i saradnici Fakulteta tehničkih nauka u Čačku i zajedničkog studijskog programa Psihologija Univerziteta u Kragujevcu.

Pod nazivom „Digitalna bezbednost, digitalna rezilijentnost i umrežavanje – implementacija sistema podrške”, ovaj program internacionalne obuke podrazumeva niz radionica koje partnerski sprovode Univerzitet u Kragujevcu, Univerzitet Kazimir Veliki Bidgošč iz Poljske i Univerzitet u Fođi iz Italije, a koje imaju za cilj sagledavanje postignutih rezultata nakon uspešne implementacije pilot treninga i njihovu evaluaciju. Prvog dana obuke održana je prezentacija na temu ključnih uloga IT centra u obezbeđivanju digitalne bezbednosti unutar univerzitetske mreže, ali se govorilo i o mogućnostima za unapređenje portala, i daljim koracima u procesu optimizacije pilot-programa za njihovu adekvatnu primenu u univerzitetskom kontekstu.

Dan je zaokružen Info susretom koji su, za studente studijskog programa Psihologija, upriličili nastavnici timova iz Srbije i Italije, čime su dodatno doprineli širenju svesti o značaju psihološke i digitalne rezilijentnosti u akademskom okruženju i mogućnostima pružanja podrške koju obezbeđuje DigiPsyRes univerzitetska mreža. Drugog i trećeg dana ove obuke, realizovane su aktivnosti na aspektima unapređenja, supervizije i održivosti mreže podrške, kao i implementacije programa nacionalnih obuka.

Projekat ulazi u završnu, treću godinu realizacije.

Izvor i fotografije: Univerzitet u Kragujevcu
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.