NAČELNICA ŠUMADIJSKOG OKRUGA POSETILA OPŠTINU KNIĆ

Politika

Biljana Ilić Stošić, načelnica Šumadijskog okruga posetila je opštinu Knić i sa članovima opštinskog rukovodstva obišla Dom zdrvlja. Ocenjeno je da je zahvaljujući odgovornom ponašanju građana, angažovanju Opštinskog štaba na sprovođenju mera prevencije i zaštite i svih službi, posebno zaposlenih u Domu zdravlja, opština Knić ukidanje vanrednog stanja dočekala bez zaraženih koronavirusom.

  • Opština Knić je primer ne samo za Šumadiju već i celoj Srbiji kako se zahvaljujući odgovornom rukovodstvu, hrabrim i mudrim ljudima, požrtvovanim zdravstvenim radnicima može pobediti i virus. Sve pohvale za medicinske radnike, zaposleni u Domu zdravlja u Kniću, koje smo sada obišli, radili su danonoćno, iako ih ima malo i za normalno funkcionisanje, dobrom organizacijom u uslovima pandemije i vanrednog stanja sačuvali su zdravstveni sistem i živote ljudi. Ja im čestitam, kao i svim našim herojima u belim mantilima, oni su sa našim narodom pobednici pandemije. Opština Knić je u svemu bila primer, opštinsko rukovodstvo i Krizni štab strogo su sprovodili sve mere Vlade Srbije, prilagođavali se i intervenisali shodno sopstvenim uslovima, prednjačili su u dezinfekciji, ali i ispoljili solidarnost i humanost. Štab za vanredne situacije Šumadijskog okruga kordinirao je rad i pomagao svim lokalnim samoupravama u Šumadiji. Visok stepen odgovornosti i poštovanje mera Vlade Srbije iskazan je i na teritoriji celog Šumadijskog okruga, od 300.000 stanovnika 93 je zaraženo virusom COVID-19, istakla ne Biljana Ilić Stošić, nečelnica Šumadijskog okruga prilikom posete opštini Knić.
  • Zahvaljujući poštovanju mera Vlade Srbije, internih mera Kriznog štaba i disciplini građana, uspeli smo da sprečimo pojavu zaraze koronavirusom na svojoj teritoriji, rekao je Miroslav Nikolić, predsednik opštine Knić i zahvalio se svim građanima što su bili odgovorni i solidarni, svim službama na velikom požrtvovanju i čestitao im što su svi zajedno uspeli da odole koronavirusu i opštinu Knić svrstaju među retke u Srbiji koje nemaju zaražene.

Posebna zahvalnost upućena je zdravstvenim radnicima, pripadnicima policije i medijima. Protekla skoro dva meseca koliko je trajalo vanredno stanje obeležile su mnogobrojne aktivnosti na prevenciji pojave i širenja zaraze, JKP „Komunalac“ redovno je dezinfikovao ulice i javne površine, kao i stambene i javne objekte u opštini, za građane je obezbeđeno dezinfekciono sredstvo, formirana je volonterska služba koja broji više od 160 članova.

Opština je za 4.000 najstarijih žitelja obezbedila pakete solidarne pomoći, a za više od 100 đaka koji nisu mogli da prate nastavu na daljinu donirala je računarsku opremu.

  • Odgovorni i solidarni građani opštine Knić kraj vanrednog stanja dočekali su bez zaraženih, dodao je Miroslav Nikolić, predsednik opštine Knić.
Tagovi:

1 thought on “NAČELNICA ŠUMADIJSKOG OKRUGA POSETILA OPŠTINU KNIĆ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.