Mesto: Beograd Datum: 08.04.2020 Dogadjaj: DRUŠTVO/ZDRAVSTVO – redovna konferencija za novinare lekara specijalista, èlanova Kriznog štaba Vlade Srbije, o epidemiji korona virusa u Srbiji Licnosti: Darija Kisiæ Tepavèeviæ

Kisić tražila od uprave fabrike „Fijat plastik“ da pregovara s radnicima

Grad

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčevic, razgovarala je danas sa predstavnicima kragujevačkog preduzeća „Fijat plastika“.

Prema rečima predsednika Štrajkačkog odbora, Zorana Miljkovića, ministarka je od predstavnika preduzeća „Fijat plastika“ zatražila da počnu pregovore sa štrajkačima i poštuju zakone na čije su joj kršenje ukazali radnici.

On je rekao da ih je posle razgovora sa predstavnicima kompanije ministarka obavestila da je zatražila da se „Fijat plastik“ obrati Agenciji za mirno rešavanje sporova i da sednu za pregovarački sto sa predstavnicima radnika, u cilju postizanja dogovora o rešavanju problema zbog kojih se mesecima štrajkuje.

Ministarka je u ponedeljak razgovarala s predstavicima Štrajkačkog odbora fabrike „Fijat plastik“, na njihovu inicijativu, i obećala da će posredovati u rešavanju spora s kompanijom povodom problema koje su joj predočili.

Miljković je istakao da u Štrajkačkom odboru prevashodno očekuju da kompanija vrati mašine za montažu branika za „FIAT 500L“ koje su usred štrajka odnete u kompaniju „Fijat krajsler automobili Srbija“ čiji radnici sada obavljaju taj posao.

On je dodao i da se traži i povratak grupe radnika „Fijat plastika“ na posao sa prinudnog odmora na koji su poslati zbog izmeštanja mašina, a među njima su i članovi Štrajkačkog odbora.

Radnici „Fijat plastik“ štrajkuju još od februara zbog manjih primanja za regres i plaćeno odsustvo.

izvor: Beta / foto: FoNet
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.