Narodna Kragujevac: Kragujevački naprednjaci u borbi protiv filmske umetnosti

Politika

U Gradskom odboru Narodne stranke u Kragujevcu komentarišu napad poslanice Nataše Jovanović na proslavljene srpske glumce. Prenosimo saopštenje NS Kragujevac:


Pre par dana, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, poslanica SNS-a, Nataša Jovanović, u svom prepoznatljivom i oprobanom radikalskom maniru, koristeći svoj dobro poznati rečnik, na nizak i neprihvatljiv način, uvredila je proslavljene glumce Nikolu Koju, Dragana Bjelogrlića i Sergeja Trifunovića, nesvesna svoje nedostojnosti i nedoraslosti.
Svako ko iole prati politiku od 90-ih godina na ovamo, dobro je poznata „koloritna“ ličnost i „suptilnost“ gospođe Jovanović, te njen način ponašanja i ophođenja prema političkim protivnicima, pa i njen poslednji nastup nije iznenađenje.

Gospođa Jovanović je neko ko se može „pohvaliti“ polivanjima vodom, brojnim laktanjima sa skupštinskim obezbeđenjem, uvredama, ispadima i verbalnim napadima na političke protivnike, kad god to šefovi nađu za shodno, bio to Šešelj ili sada AV, jer, s vremena na vreme, vodu treba zamutiti, ne bi li izgledala dublje.
Podsećamo da retorike gospođe Jovanović nije bio pošteđen ni njen sadašnji šef, pa ga je nazivala, između ostalog, agentom stranih službi, prevarantom, licemerom, baronom Minhauzenom, a svoju sadašnju stranku fantomskom i „odmetničkom grupom“.
Naravno, sada se posipa pepelom na sve to, ali to nije ništa neočekivano za ljude te vrste, jer njihova reč ima „rok upotrebe“, a obraz, lepo vaspitanje, dostojanstvo i uljudno ponašanje su njima nepoznate kategorije.

Ovom prilikom, podsećamo da je Nikola Dašić svojevremeno na sličan način napao proslavljenog reditelja Gorana Markovića, pa, nakon ispada gospođe Jovanović protiv proslavljenih glumaca, pitamo kragujevačke naprednjake šta im toliko smeta, kada je u pitanju srpska filmska umetnost?
Naravno, nećemo dovoditi u pitanje ekspertizu, kada je u pitanju poznavanje filmske umetnosti, poslanice i bivšeg turističkog vodiča i, sa druge strane „proslavljenog gitariste Dašića“, jer u njihovu stručnost u sve i svašta ne treba sumnjati. Po uzoru na „Velikog štrumpfa“, stručnjaci su za sve, a najviše za prodavanje magle, obmanjivanje naroda i skretanje pažnje sa važnih tema.

Jedina „krivica“, kako svojevremeno Gorana Markovića, tako i sada trojice navedenih glumaca, što su stali ispred svih i kazali ono što svi vidimo, da je car go, i vidi čuda, postali su šljam! Šljam su jer se ne slažu sa mišljenjem režima, jer imaju svoj stav i dovoljno integriteta da taj stav i iskažu i kažu DOSTA onome što upravo gospođa Jovanović predstavlja, a šljam smo izgleda i svi mi koji se slažemo sa njima.
Zato, bitno je biti „šljam“, kao Kojo, Bjelogrlić ili Sergej, a ne biti kao Karleuša, Jovana Jeremić ili Nataša Jovanović, na kraju krajeva. Samo se nadamo da ih nećemo trpeti još dugo.

Tagovi:

2 thoughts on “Narodna Kragujevac: Kragujevački naprednjaci u borbi protiv filmske umetnosti

  1. Kragujevac je postao filmski grad, ali za horor filmove. Tako da se Natasa Jovanovic prirodno namece kao kandidat za buducu gradonacelnicu.

  2. Jes bila … al je sada još Iskusniji turistički vodič….proputovala svet kao poslanik sa raznim poslaničkim grupama. Zna kako treba srediti grad ! Bolje ona nego ovaj gitarista, a neuki gradanačelnik Dašić, koji samo putovao sa funkcije na funkciju a organizuje festival u raspadnutom Arsenalu !!! Jel to za turiste sramota bree !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.