Narodna Kragujevac: Šta je sa najavljenom rekonstrukcijom Gerontološkog centra?

Politika

U Gradskom odboru Narodne stranke u Kragujevcu smatraju da je „slučaj Gerontološkog centra u Kragujevcu samo je još jedan u nizu primera koji pokazuju odnos države prema našem gradu“.

  • Umesto dugo obećavane rekonstrukcije, na delu imamo neispunjena obećanja vezana sa njegovu rekonstrukciju, što se s pravom uklapa u zaokruživanje slike o stalnom zanemarivanju Kragujevca od strane vlasti.
    Nedavno smo se obratili javnosti u svetlu odlaganja rekonstrukcije Univerzitetskog kliničkog centra, što se negativno odražava na valjanu zdravstvenu zaštitu za blizu 2 miliona pacijenata koji se u njemu leče. Ista priča ovaj put i za Gerontološki centar. Nekako uvek kada bi trebalo da dođe na red realizacija kapitalnih projekata u Kragujevcu nastanu „problemi“ sa tehničkom dokumentacijom, projektima, konkursima (čitaj neodgovorna objašnjenja od strane vlasti).

Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu smatra da je neophodno pod hitno pristupiti rekonstrukciji doma za najstarije sugrađane, kako bi se, kažu, omogućilo da njihovi penzionerski dani budu u odgovarajućim uslovima.

  • Takođe, neophodno je i kroz rekonstrukciju povećati prijemne kapacitete, imajući u vidu da veliki broj starijih sugrađana ima potrebu da bude smešten u Gerontološke centre pod okriljem države.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.