Narodna stranka: DRI utvrdio – vlast u Trsteniku na kafane dala pet miliona iz budžeta

Politika

Narodna stranka saopštila je danas da je Državna revizorska institucija (DRI) u svom poslednjem izveštaju utvrdila niz prekršaja u trošenju milionskih iznosa budžetskog novca u opštini Trstenik.

Predsednik Opštinskog odbora Narodne stranke Trstenik Vladan Miodragović rekao je da je izveštaj DRI potvrda da se „naprednjačka vlast u Trsteniku ponaša kao da je opština njihovo privatno vlasništvo“.

  • DRI je potvrdio i da naprednjaci u Trsteniku sami sebi isplaćuju veće plate, nameštaju tendere birajući podobne izvođače, a svesni su da se u Trsteniku sve teže živi, rekao dodao je Miodragović.
  • Funkcioneri ’napredne’ vlasti su u Trsteniku samo na kafane potrošili 5,27 miliona dinara, i to bez tendera, istakao je Miodragović.

Miodragović je dodao da dok građani Trstenika „motaju kablove za 20.000 dinara, naprednjački čelnici sebi povećavaju plate mimo zakona“.

  • DRI je ustanovio i da su čelnici opštine protivzakonito obračunavali i sami sebi isplatili plate u iznosu od najmanje 4,3 miliona dinara, rekao je Miodragović.

Miodragović je naveo da je „sada državni organ potvrdio i protivzakonito trošenje novca građana na partijsku propagandu“.

  • U izveštaju je navedeno da su naprednjaci u Trsteniku na propagandu potrošili gotovo 1,2 miliona dinara, takođe bez sprovedene javne nabavke, rekao je Miodragović.
  • Naprednjaci su očigledno odustali od zakona i u poslednje dve godine su zaključili ugovore i nabavke dobara, usluga i radova u iznosu od najmanje 153 miliona dinara, zaključio je Miodragović.    
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.