Narodna stranka očekuje da tužilaštvo pokrene istragu o pljački Telekoma

Društvo Politika

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je juče da očekuje da tužilaštvo pokrene istragu o „nezapamćenoj pljački” Telekoma Srbija.
– Suština je izvlačenje novca iz te državne kompanije, rekao je Aleksić za Radio Slobodna Evropa (RSE).

Aleksić je 12. avgusta Tužilaštvu za organizovani kriminal podneo krivičnu prijavu protiv članova Nadzornog odbora Telekoma Srbija i državnog revizora Duška Pejovića zbog sumnje da su, kako se navodi u tužbi, odobrili nezakonitu kupovinu nekoliko kablovskih operatera kojom je Telekom oštećen za 500 miliona evra.

– Nadzorni odbor Telekoma doneo je odluku da firmu „Kopernikus tehnolodži” plati 195 miliona evra, mada je vrednost kapitala te firme bila 10 miliona evra. „Radijus vektor” plaćen je 110 miliona evra, kada je vrednost njegovog kapitala bila 4,5 miliona evra, naveo je Aleksić i dodao da to pokazuju zvanični podaci iz finansijskih izveštaja objavljenim na sajtu Agencije za privredne registre (APR).

Potpredsednik Narodne stranke je u krivičnoj prijavi Tužilaštvu za organizovani kriminal, tvrdeći da je reč o istom principu, naveo i Telekomove kupovine firmi „Av.com”, „BPP ING” iz Grocke, „Telemark” iz Čačka, „Exe net” iz Niša i „Meteor SAT TV” iz Užica.

1 thoughts on “Narodna stranka očekuje da tužilaštvo pokrene istragu o pljački Telekoma

  1. Čije tužilaštvo? Ovo Vučićevo? Pa ne može on da pokrene istragu sam protiv sebe! Uozbiljite se gospodo iz Narodne stranke. Tužilaštvo će pokrenuti istragu onda kad postane nezavisno, a to će se desiti sa promenom vlasti u Srbiji. To je bar jasno u ovoj našoj banana-državi. Da li će do tada nešto ostati od Telekoma to je drugo pitanje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.