Narodna stranka u Kragujevcu traži odgovornost i smene zbog Tržnice

Politika

Saopštenje za javnost Gradskog odbora Narodne stranke u Kragujevcu koje se tiče rekonstrukcije Gradske tržnice:

„Posle 3 godine od početka radova, 3 godine od uskraćivanja prava poljoprivrednicima na prodaju proizvoda, 3 godine BEZ  privremene lokacije za prodaju (koja je naravno išla i ide na ruku veleprodajnim lancima i marketima), 3 godine od građana neplaniranih kupovina poljoprivrednih proizvoda u marketima (u kojima nikada nije tako sveža roba kao na pijaci), 3 godine korišćenja ulice Crveno barjače bez sanitarnih uslova za prodaju, 3 godine ne reagovanje inspekcija radi sprečavanja zaraze, 3 godine brukanja pred građanima, gostima i celom Srbijom kao grad koji ne poštuje i ne zna da obnavlja nasleđe i gradi bunkere koji je zaklanjaju, 3 miliona evra građana za posao koji nije planom dozvoljen, postavlja se suštinsko pitanje ZAŠTO gradonačelnik Dašić NAGRAĐUJE, umesto da da KAŽNJAVA one koje su nas njegove sugrađane doveli u ovu trogodišnju AGONIJU !

U našem prethodnom obraćanju:

https://www.glassumadije.rs/narodna-stranka-objavljuje-nova-saznanja-u-vezi-sa-rekonstrukcijom-trznice-u-kragujevcu/
pomenuli smo činjenicu u vezi propusta Vesne Jovanović Milošević iz JP Urbanizma (Izvršna direktorka za urbanizam u periodu kada se radila dokumentacija u JP Urbanizam) kako bi ukazali na potrebu za preuzimanjem odgovornosti vezano za odluke da se Tržnica radi i protiv plana nezakonito.

U međuvremenu je raspisan konkurs za direktora JP Urbanizam a gradonačelnik Dašić je dao JAVNU podršku Vesne Jovanović Milošević iz JP Urbanizma usled čega je sada došlo  vreme da sada on preuzme punu odgovornost za skandal sa Tržnicom.

Kao potvrdu iznosimo sledeće činjenice :

  • Tržnica se dograđivala po Planu „PDR za deo Gradskog Centra“ u kojem je pisala obaveza izrada Urbanističkog projekta ali i zabrana bilo kakve dogradnje (garaža i nadstrešnice) to je Izvršna direktorka za urbanizam morala znati i reagovati povodom toga
  • Umesto reagovanja i zaustavljanja izrade dokumentacije ona je ćutala i primala platu Izvršnog direktroa od para građana Kragujevca i nije dala ostavku niti pokrenula bilo kakav protest kada se dokumentacija radila suprotno Zakonu o izggradnji i Planu za deo gradskog centra i zato je morala biti sankcionisana
  • U dokumentaciji u opštini (nalazi se krod sekretara Komisije Načelnice LJiljane Pršić) potrebnoj za konkurisanje za direktora JP Urbanizam iz pouzdanih izvora tvrdimo da u njoj stoji POTVRDA overena od strane Gradonačelnika Dašića da je Vesna Jovanović Milošević njegov SNS kadar kojeg podržava za direktora (uz napomenu da se potpisao i overio pečatom stranke njenu POTVRDU da ona nije funkcioner ali jeste član SNS-a )

Kako je javnost o ovom skandalu ali i ovim nezakonitostima obaveštena više puta, Gradonačelnik je imao izbor da postupi po Zakonu i preventivno svojoj SNS članici, bar uskrati pravo na kandidaturu. Kako se on ipak odlučio da stavi svoj potpis na njenoj dokumentaciji za konkurs (može se proveriti u Opštini) za ceo skandal oko Tržnice, je sada on odgovoran ! Činjenica da se nije radio Urbanistički projekat je zaštitila one kojima nije išlo u prilog da se cela procedura odvija javno. Taj sam čin se može prihvatiti kao neznanje,  ali je morao biti sankcionisan političkom odlukom da se takvom kadru ne da mogućnost da ponovo bude izabran.
     
Važno je napomenuti da je Dašić sa podrškom njoj kao kandidatu prihvatio i da snosi ODGOVORNOST. Reč koje dugo nije bilo u javnosti, jer su od nje bežali upravo oni koji su varali sistem.

Iz tih razloga ZAHTEVAMO HITNU SMENU direktorke JP Urbanizam Vesne Jovanović Milošević, odnosno SMENU Gradonačelnika Dašića ukoliko njegova direktorka bude nastavila da obavlja funkciju direktora u tom preduzeću, koja je zbog njenog NEZNANJA,  NEČINJENJA i NEUKAZIVANJA  na potrebu sprovođenja Zakona, ceo grad stavila u problem koji sada traje i više od 3 godine. Najnovija vest o pokrivanje štete na Tržnici od strane države je ključni dokaz da je ova garnitura lokalne samopuprave NESPOSOBNA ali i da se NEDOMAĆINSKI odnosi prema novcu građana Kragujevca a sada i građana SRBIJE!

Možda gradonačelnik Dašić ne razume i neće da uradi ništa povodom TRŽNICE (smatrajući da on nije odgovoran) ali će zato kad bude došlo vreme morati da snosi svoju političku odgovornost, jer se radi o njegovom kandidatu za direktorku gradske firme koja je odgovorna za  početak radova na dogradnji Tržnice! Na taj način je omogućila je radove koji NISU bili ni mogući niti potrebni, sem da se pare građana potroše u što većoj količini i za što kraće vreme (koje im je usled neznanja opet produženo)!

Takođe, postavljamo pitanje direktoru JKP Šumadija da li je obustavljena javna nabavka za izgradnju nadstrešnice u sklopu Gradske tržnice i zašto? Da li je predmer i predračun građevinskih i građevinsko-zanatskih radova isti ili sa malim kozmetičkim izmenama kao i onaj na koji je ugovorni izvođač radova dostavio ponudu ( 906-2022 od 09.08.2022.) koja je sastavni deo Aneksa VIII kojim je i definisana konačna vrednost radova.

Ovaj skandal koji još uvek traje je bio politička odluka, koju struka nije htela da promeni, ili je bar ublaži, sa navođenjem članova Zakona i delova iz PLANA koji su izvesno je suprotni svemu učinjenom do sada! U skladu sa tim najveća odgovornost je bila i sada je na gradonačelniku Dašiću!

Čekamo odgovor Ministarstva GSI i urbanističke inspekcije za sledeću objavu!“

Tagovi:

5 thoughts on “Narodna stranka u Kragujevcu traži odgovornost i smene zbog Tržnice

  1. Gospodo možete da tražite šta hoćete.Nema ništa od toga.Građevinska mafija koja je radila za nekog iz vlasti i nije ovo prvi put.

  2. Drznuli ste se gospodo da vi nešto tražite…ovo se desi kada miševi kolo vode pored nesposobnog gradonačelnika i njegovog bratića Lazovića…stidimo se što si deo naše partije i dobrog dela Mesnih odbora koji se više uopštre ne pitaju, doveo si svog duga Bajagića,da oformi listu nepoželjnih i mnogi su se upecali…ponovo igra beogradskog lobija jer ti Dašiću nisi kadar ni da razmišljaš a kamoli da donosiš ovakve nečasne odluke…OSTAVKA OSMAH!!!

  3. Uvek se menjala vlast oko te Direkcije za urbanizam ! I uvek zato što gradonačelnici biraju poslušnike ! A onda oni naprave štetu i gradu i gradonačelniku ! Veselio se mladjani poručnik Dašić, Verkovoj nesreći sa tom firmom ! E sade igra Verkova mečka, na njegova gradonačelnička vrata ! Dašić neće da menja ništa, jer i on razume da su loše muljali ! Taj koji je toj Izvršnoj direktorki reko da ćuti, i da ne priča da treba prvo taj urbanistički projekat, taj je već tada smeštao Dašiću ! On ni sad ne razume , da ima štetu od njegovih, koji ne znaju da rade taj poso ! Ako su i teli da nameste, vidi se da nisu znali ! Al gradjani razumeju da se muvalo i da je Dašić glavni …OSTAVKA ODMAH nego šta Milivoje kralju !

  4. Nemaju oni obraza i časti da bi davali ostavke… Moraće Šef iz Beograda da ga ponizi javno pred svima (kao što je to u više navrata i radio), pa da se raspisuju prevremeni izbori.

  5. Nema ovde ni poštovanja zakona ni pravde sve dok je klan Nikolića i njegovog kuma Dašića na vlasti u gradu. Ne znam čemu sve ove besplodne priče kad se već godinama ništa ne menja. I ovo što traži NS je samo jedna istinita krimi priča koja će se izgubiti zajedno sa ostalim istinitim krimi pričama o kumovskoj vlasti u KG. Niko tu godinama ne reaguje, niti ima naznaka da će reagovati. Ni MUP, ni tužilaštvo, ni taj Bajagić, ni Vučić…baš niko. Valjda je takav način vršenja vlasti, gde su neznanje i kriminalne radnje u prvom planu, postao normalan za KG. Ovo je mračno razdoblje u istoriji našeg grada i nadam se da će ova mafijaška organizacija koja je od 2014 godine na vlasti uskoro postati samo ružna uspomena.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.