Nastavljaju se besplatni preventivni pregledi, ove nedelje ultrazvuk dojki i PSA test kojim se otkriva tumor prostate

Društvo Grad

Akcija preventivnih pregleda pokrenuta od Ministarstva zdravlja i Republičkog Fonda za zdravstveno osiguranje u cilju rane dijagnostike nastavlja se u nedelju, 24. marta, od 08.00 do 16.00 časova. Dom zdravlja Kragujevac i ovog vikenda organizuje besplatne preventivne preglede za sve sugrađane, i za one koji nemaju zdravstveno osiguranje da bez zakazivanja odrade pregled.

Ove nedelje preventivni pregledi odnose na na ultrazvučni pregled dojki za žene starije od 40 godina i mamografiju po potrebi, a muškarci stariji od 49 godina moći će da urade PSA test kojim se otkriva tumor prostate. Pregledi će se raditi u Specijalističko-konsultativnoj službi u ulici Zmaj Jovinoj bb.

Direktor Doma zdravlja Kragujevac dr Vasilije Antić ističe da očekuju veliku zainteresovanost sugrađana. On je istakao da svaka sedma žena oboli od raka dojke, ali da rano otkrivanje bolesti i uspešno lečenje omogućava nastavak jednog normalnog života.

Napominje da će svi pacijenti koji dođu imati priliku da se pregledaju, te da i ukoliko tog dana ne stignu na red, imaće mogućnost da u toku radne nedelje obave pregled, jer će biti upisani i pozvani. Antić objašnjava da je takav slučaj bio i na prethodnim preventivnim pregledima koji su ispraćeni velikim brojem pacijenata. Osim Kragujevčana, na preventivne preglede dolazi i ljudi iz okolnih šumadijskih opština.

Više o preventivnim pregledima i Danima otvorenih vrata, kao i o radu Doma zdravlja Kragujevac možete saznati u emisiji Na Zdravlje koja će se emitovati u nedelju, 24. marta, sa početkom u 12 časova, a u kojoj će gost biti dr Vasilije Antić.

Tagovi:

2 thoughts on “Nastavljaju se besplatni preventivni pregledi, ove nedelje ultrazvuk dojki i PSA test kojim se otkriva tumor prostate

  1. Radite li po svim gradovima i hradicima interesuje me da li je Lazarevac u planu. Ovfe imamo i na izvoz bolesnih i to bas po pitanju te dve bolesti jel mi zivimo i ovaj narod u Bori mislim dva najzahadjenija mesta(HUMANO)

  2. U seoskim sredinama, ( ne znam u gradskim opštinama), opštine Zrenjanin, ta akcija je prošla secretly-(tajno), invisibile-(nevidljivo) i miysterious-(misteriozno)! Na pitanje ambulantama: „Kada će biti sprovedena akcija“?, odgovor je bio: „Ne znamo gospodine! Biće negde istaknuto obaveštenje“! Nakon toga, iako niko nigde nije obavešten, i ne zna se da li je upošte nešto sprovedeno, sledila je hvala ministarstva zdravlja, kako je akcija bila uspešna, i da je bio veoma veliki odziv građana???!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.