Nebojša Joksimović, građevinski inženjer iz Kragujevca osvojio drugo mesto na umetničkom konkursu „Dalijevi brkovi“ u Španiji

Društvo

Posao kojim se bavim je kompleksan i odgovoran i slikanje mi je oduvek predstavljalo vid opuštanja, kaže za Glas Šumadije Nebojša Joksimović, građevinski inženjer iz Kragujevca koji je na internacionalnom konkursu „Dalijevi brkovi“ osvojio drugo mesto za sliku koju je poslao.

Slika sa kojom je Nebojša dobio drugu nagradu na takmičenju

Joksimović kaže da se za konkurs prijavio dok je radio u Moskvi, i da je, potpuno slučajno, naišao na prijavu.

  • Ljubav prema lepom  i umetnosti mi je preneo Siniša Pavić- moj nastavnik likovnog u Osnovnoj školi Svetozar Marković, kaže Joksimović i dodaje da su građevina i estetika u tesnoj vezi i da se prirodno dopunjuju.

Joksimović je na ovom konkursu osvojio drugo mesto, sa osamdeset dva od ukupno sto bodova.

  • Nagrada je svakako satisfakcija i mišljenje stručnog žirija je relevantno, kaže Joksimović i dodaje da je njemu uvek pravi odgovor na to šta je lepo u umetnosti i vredno samo to kakav osećaj kod čoveka izaziva! Ako je sreća onda je to baš to!

Stručni žiri međunarodnog takmičenja „Dalijevi brkovi“, komentarisao je Joksimovićev rad na sledeći način:

  • Impozantna i interesantna umetnost. Umetnik izražava svoju umetničku crtu kroz ekspresivan rad sa bojama. Smele boje, simetrija, interesantno i kontrastno mešanje boja koje govore o otvorenosti ličnosti, veoma strastvenoj i spremnoj za eksperimente. Autor je divno izrazio sebe kroz veoma interesantan lik. Predviđamo mu veliki uspeh u daljem radu.
piše: Nikola Nikolić

Tagovi:

2 thoughts on “Nebojša Joksimović, građevinski inženjer iz Kragujevca osvojio drugo mesto na umetničkom konkursu „Dalijevi brkovi“ u Španiji

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.