Nenad Tomašević: POKS Kragujevac spreman za lokalne izbore

Grad Politika

U sklopu obilaska gradskih i opštinskih odbora po Srbiji u sklopu priprema za lokalne i eventualne parlamentarne izbore, potpredsednik POKS-a i narodni poslanik Nenad Tomašević obišao je i gradski odbor u Kragujevcu.

Tomašević je prisustvovao sastanku Gradskog odbora i ističe da je „zadovoljan stanjem“.

  • Sastanku je prisustvovalo preko 50 ljudi i ubeđen sam da će Kragujevački POKS nakon ovih izbora, zajedno sa našim koalicionim partnerom, Novim DSS-om biti neizostavan faktor u kreiranju vlasti na sledećim lokalnim izborima u Kragujevcu. Odboru sam preneo i stanje na drzavnom nivou gde je teško pobrojati svu bahatost i bezobrazluk od strane vladajuće stranke a najsvežije je zakazivanje skupštinske sednice za 48 sati radi raspravljanja o rebalansu budžeta.

Potpredsednik POKS-a je pomenuo slučaj Jelene Karleuše, koja je „za snimanje albuma“ dobila 450.000 evra, kako je rekao, „državnog novca“.

  • Zatim imamo slučaj Jovanjica gde se vrši pritisak na hrabre inspektore koji se ne osećaju bezbedno, nudi im se mito od 100.000e, jer su otkrili da je država umešana u kriminal. Procenat inflacije je uveliko prešao procenat povećanja plata i penzija, tako da je kupovna moć dosta manja nego pre rata u Ukrajini. Zbog svega ovoga, ubeđen sam da je došlo vreme za promenu vlasti a da će upravo POKS sa svojim partnerima biti odlučujući faktor u kreiranju vlasti u gradovima i državi.“

Predsednik POKS Kragujevac Milan Tanović kaže da je ta partija u Kragujevcu spremna da na lokalne izbore izađe i samostalno i podseća na osvojenih 3,3% na lokalnim izborima 2020. godine kada je POKS izašao samostalno.

  • POKS je jači i za najjaču opozicionu organizaciju u Kragujevcu, Zajedno za Šumadiju koja je pristupila POKS-u a koja je osvojila 17% na prethodnim izborima. Takođe, očekujem koaliciju sa našim partnerom na državnom nivou, Novim DSS-om, a možda i neku širu koaliciju. Bitno je da kompletna Kragujevačka opozicija ima međusobnu komunikaciju kako bi se pronašla najbolja taktika za promenu vlasti. Smatram da u Kragujevcu nije urađen nijedan kapitalni projekat, a projekti koji su u toku se rade loše i sporo. Gradske tržnice se rekonstruišu više od tri godine, a njena izgradnja je trajala samo godinu dana, dok se cena rekonstrukcije više puta povećavala.

POKS je, podseća Tanović, u kampanji za lokalne izbore 2020. godine predlagao izmeštanje pijace sa tog mesta, jer smatramo da pored Topolivnice, Miloševog konaka, Prve Kragujevačke gimnazije, pozorišta…

  • Ne treba više da bude pijaca, već da je potrebno zaokružiti taj kulturno-istorijsko-turistički potez, te smo predlagali da zgrada tržnice bude kulturno- istorijsko-turistički centar, da se na prostoru gde su smeštene tezge napravi trg i otvorena pozornica gde bi tokom letnjih meseci imali predstave, priredbe, izložbe, koncerte, bioskop na otvorenom. Zatim, da se na prostoru gde se sada nalaze dva bunkera koji ruže ceo prostor napravi ulica poznatih Kragujevačana, gde bi se na stepenicama postavili mermerne klupe sa likovima i kratkim opisom likova koji su obeležili istoriju Kragujevca. Ulica Crveno barjače bi po tom projektu bila Kragujevačka skadarlija. Taj projekat smo predali vlastima ali nismo dobili nikakav odgovor. Dalje, imamo slučaj sa fasadama koje se rade 9 meseci a realno je da se urade za 3 meseca. Ispred trga Radomira Putnika posečene su lipe stare oko 100 godina i sada plaćamo novo drveće za koje ćemo tek saznati cenu. Zbog svega navedenog, smatram da je vreme da se vlast promeni i se da prilika drugim ljudima da pokažu šta znaju, zaključuje Tanović.
Tagovi:

2 thoughts on “Nenad Tomašević: POKS Kragujevac spreman za lokalne izbore

  1. A gde vam je poslanik Verko? Zar on nije sada u POKS-u? Vidim da ste se slikali u njegovim prostorijama, tj. u prostorijama nekadašnje njegove stranke Zajedno za Šumadija. Zar se Čile plaši slikanja sa vama iz POKS-a? Pa vi ste sada stranačke kolege. Možda misli da mu negativno utičete na rejting? On sigurno planira da se ponovo kandiduje za gradonačelnika pa ne želi negativan publicitet.

  2. Bilo bi korektno da komentar objavite u celini a ne samo ono što vama u Glasu Šumadije odgovara. Treba da se razlikujete od Vučićevih portala a ne da ih kopirate i vršite cenzuru. Tim pre što u komentaru nije bilo ničeg uvredljivog.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.