Nešić: Loše rukovodstvo Energetike sebe časti telefonima, a radnike otkazima!

Politika

„Energetika DOO“ je preduzeće koja je najveći dužnik u gradu Kragujevcu, a loše rukovođenje je bez odgovornosti! 

Kupljeni su najnoviji Iphone telefoni za 3 direktora od preko 800 000 dinara (Andreja Ilić, Nenad Petković, Miroslav Petrašinović) dok su isti ti direktori smanjili profit preduzeća u odnosu na prošlu godinu (sa 2 166 073 000 na 1 880 536 000 dinara), a povećali rashode (sa 2 145 602 000 na 2 190 507 000 dinara) te su uspeli da firma posluje u gubitku od 309 971 000 dinara! 

Ko je po njima kriv – radnici „Energetike“, ko bi drugi? Generalni direktor Andreja Ilić 31.07.2023. je podelio otkaze za 12 radnika! 

Iskoristio je loše ugovore o privremeno povremenim poslovima i raskinuo ugovor.

Ono što dodatno stvara razlog za brigu je što otpušteni radnici nisu poslušali direktivu odlaska na kontraminiting u Beograd gde se ovo preduzeće kandidovalo za „NAJ SNS“ nagradu, kao preduzeće koje je procentualno odvelo najveći broj zaposlenih na kontramiting.“, Nikola Nešić, narodni poslanik stranke Zajedno i odbornik SG Kragujevca

Tagovi:

5 thoughts on “Nešić: Loše rukovodstvo Energetike sebe časti telefonima, a radnike otkazima!

 1. Može li se znati u čemu je Nešić dobar, i šta je on dobro uradio. Navikao da mnogo govori, a da ništa ne kaže. Kada nešto govori, prvo mora dobro da se informiše a onda i da nauči da vlada terminima. Radnici angažovani preko agencije, nisu dobili nikakav otkaz, još uvek su u stalnom radnom odnosu kod agencije, a Energetika ih je iznajmila zbog obima posla. Njihovo angažovanje nije više potrebno Energetici, a na kraju krajeva ko je Nešić da se bavi poslovanjem i kadrovima Energetike. Ako je tako dobar u vođenju firme, neka otvori svoju privatnu firmu pa neka je uređuje, bolje nego da izjavljuje laži.

  1. Odbrana lika i dela Andreje Ilića i ostalih likova (nazovi menadžera) iz Energetike. Jel to u pitanju „Marija“? Posebno je zanimljiv ovaj Petković koga su proterali iz JKP Šumadija i gurnuli u Energetiku. I tu ovaj kvazimenadžer pravi isti cirkus kao i u JKP Šumadiji. O velikom „znalcu“ i „profesionalcu“ Petrašinoviću ne treba ni trošti reči. Ovi likovi su došli da ugase Energetiku a ne da je oporave. To je suština njihovog rada i „profesionalnog“ doprinosa „razvoju“ Energetike. Ovo oko telefona i otpuštanja radnika je samo kap u moru nihovih samovoljnih, nestručnih i neprofesionalnih aktivnosti koje vode rasturanju i gašenju firme.

  2. Vidim da ste jako dobro upuceni,ali niste dobro obavesteni.
   Ja sam jedan od tih koji su dobili otkaz.
   Svi radnici koji su dobili otkaz nisu clanovi sns(sekte).

   1. Vrlo upoznata i upućena. Ti nisi dobio nikakav otkaz, nauči prvo da vladaš terminima i materijom. Koliko ja znam ti si radnik Zadruge u kojoj si zapošljen na neodređeno a Energetici si samo bio iznajmljen. Očigledno se nisi pokazao kao radnik, pa ti kriva SNS. A koliko mogu da primetim malo si i nepismen, budi hrabar i ne piši pod pseudonimom ako znaš šta to znači.

 2. Gospodine Milane ružno je baviti se pričama rekla, kazala. U tome i jeste problem, što se svi bave abrovima a ne svojim poslom i radom. Nema potrebe da se baviš poslom za koji nisi plaćen, i da izmišljaš laži. Ovde se ne radi o odbrani lika i dela Andreje Ilića, samo je objašnjeno da niko nije dobio otkaz, valjda si dovoljno pismen i treba da pratiš fabulu radnje i držiš se nje, kad već daješ sebi za pravo da komentarišeš. Što se tiče gospodina Petkovića, niko ga nije proterao iz JKP Šumadija i gurnuo u Energetiku. Petković je za sve vas šišarke koji ga pljujete veliki gospodin. Radnici u državnom preduzeću su navikli da što manje rade a što više da džabalebare i vode abrove, što kod gospodina Petkovića ne prolazi. Čim radnika uposliš i daš mu radni zadatak zbog koga je i došao na posao i za to nosi dobru platu odmah kreće pljuvačina i nezadovoljstvo radnika. Petković bi bio odličan kada bi dopustio radnicima kao što su navikli 30 godina unazad, da se alkoholišu, da dolaze na posao i odlaze sa posla kad im se prohte i da ništa ne rade a pri tom nose mnogo dobre plate. Za tebe je kao i za ove šišarke što šire laži cirkus kada neko hoće da uvede rad, red i disciplinu kako bi se jedna firma održala i napredovala. Izgleda da si i ti jedan od ovih koji ne vole da rade tj. hoćeš hleb bez motike, čim ovako govoriš o jednom gospodinu Petkoviću, vrednom, odgovornom i požrtvovanom čoveku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.