NEVREME RAZLOG ŠTO SU POJEDINI DELOVI GRADA U MRAKU

Grad
  • Razlog što su određeni delovi na gradskom i seoskom području bez, ili sa lošijim javnim osvetljenjem u poslednjih nedelju dana, su nevremena sa obilnom količinom padavina, zbog kojih je na teritoriji Grada u toku juna meseca proglašeno i vanredno stanje, a koje su za posledicu imale ne samo poplave nego i veliki broj oštećenja na prenosnicima javne rasvete. Tako je došlo do kvarova u trafo stanicama, a za ulazak u pomenute objekte neophodna je saglasnost EPS- distribucije, jer su trafo stanice u njihovom vlasništvu, navodi se u odgovoru Olivere Stojanović iz Odeljenja za komunalne poslove grada Kragujevca, na pitanje Glasa Šumadije – zbog čega su određeni delovi grad u mraku.

Čitaoci Glasa Šumadije šalju poslednjih dana fotografije ulica bez javne rasvete, Velikog parka u potpunom mraku, ali i sela bez javne rasprave. Pitali smo odgovorne zbog čega se to dešava i dobili pisani odgovor da „usluge održavanja javnog osvetljenja za grad Kragujevac obavlja Grupa ponuđača: SZR Gorionik-Malo Crniće i Mitel mont doo-Kragujevac, po Ugovoru br. 404-143/19-XII, zaključenom 17.05.2019.godine“.

Ovih dana, navodi se dalje u odgovoru, „zbog većeg broja kvarova u sistemu koji održava EPS, te samim tim i obima posla u EPS distribuciji zbog nevremena, na saglasnost za popravku javnog odvrtljenja se čeka duže od dan-dva, te popravka JO zbog toga traje duže“.

U Odeljenju za komunalne poslove mole sve građane za „malo strpljenja“, jer se očekuje da do kraja ove nedelje javno osvetljenje na teritoriji Grada u potpunosti bude u funkciji.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.