Nikezić i Jekić razgovarali sa građanima u Jagodini

Politika
  • NIS građanima naplaćuje najvišu cenu goriva u regionu i tako je ostvario rekordan profit od preko 600 miliona evra što je rast od neverovatnih 349%“, predočio je građanima Jagodine Dušan Nikezić, potpredsednik Stranke slobode i pravde i dodao da i pored toga NIS neće platiti porez na ekstra profit.

To je zato, istakao je Nikezić, što Aleksandar Vučić smatra da kako je sam izjavio da „ne smemo da budemo nefer partner“ Gazpromu i „naplatimo više nego što smo uzimali prethodnih godina“. Istom Gazpromu, koji je u Rusiji prošle godine platio 20 milijardi evra poreza na ekstra profit, a u naredne tri godine platiće još 60 milijardi evra.

  • Stranka slobode i pravde još pre devet meseci je tražila da država od NIS-a naplati polovinu ekstra profita i da sa tih dodatnih 300 miliona evra pomogne građanima da lakše prežive stalan rast cena osnovnih životnih namirnica i energenata, – naglasio je Nikezić i istakao da je NiS jedina evropska naftna kompanija koja neće platiti porez na ekstra profit. Primera radi, Equinor, norveška državna naftna kompanija, platiće za prošlu godinu porez od 72% ili skoro 50 milijardi evra. Tako se ponašaju države kojima je interes građana na prvom mestu.
  • Ova vlast je time što ignoriše ovaj predlog Stranke slobode i pravde dokazala da više brine o zaradi stranih kompanija nego o novčanicima građana. Zato je Srbija četvrta najsiromašnija zemlja, a Norvežani imaju najveći standard u Evropi, zaključio je Nikezić.

Sa građanima u Jagodini, pored potpredsednika stranke Dušana Nikezića, razgovarao je i narodni poslanik Dalibor Jekić koji je rekao da su regionalizacija i ravnomerni racionalni razvoj od izuzetnog značaja za opstanak gradova i opština kao i ostanak u njima.

  • Danas Srbija nema aktuelan Nacionalni plan regionalnog razvoja, pa ljudi iz vlasti non stop ponavljaju lažna obećanja, a Srbija se prazni, zaključio je Jekić.
Tagovi:

2 thoughts on “Nikezić i Jekić razgovarali sa građanima u Jagodini

  1. Ono kada neko ko je doveo ove trenutne na vlast prica o necemu usta se i sam niti razume niti ume a gde mu je licni interes samo da dodje na vlast po svaku cenu.

  2. Sta se desava sa ovim direktorima u energetici, cas su u vlasti, cas su u opoziciji a stalno direktori.
    Zuti kada su vladali i portir je morao da bube u zutoj stranci. To je istina. Nije mi jasno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.