Mesto: Beograd Datum: Sun Nov 27 13:30:47 CET 2022 Dogadjaj: POLITIKA – Konferencija za novinare potpredsednika Stranke slobode i pravde Dušana Nikezića i generalnog sekretara Peđe Mitrovića na temu „Budžet za 2023. i Zakon o porezu na ekstraprofit. Fotoreporter: Milica Vučković Ličnosti: Dušan Nikezić Izvor: FoNet

Nikezić: „Nema potrebe za zaduživanjem za povrat oduzetih penzija“

Politika

Potpredsednik Stranke slobode i pravde, Dušan Nikezić, izjavio je da dodatno zaduživanje države nije neophodno za vraćanje smanjenih penzija. Istakao je da je vrednost javnih nabavki roba i usluga za državnu administraciju skočila na 210 milijardi dinara godišnje, što je porast od 163 milijarde u odnosu na 2012. godinu.

„Da bi se vratile sve oduzete penzije, potrebno je duplo manje sredstava od ove razlike“, istakao je Nikezić.

On je takođe uputio kritike na „naduvane“ troškove infrastrukturnih projekata, kao što su autoput Beograd – Zrenjanin – Novi Sad i brza saobraćajnica Bački Breg – Nakovo. Prema njegovim rečima, ti projekti koji su prvobitno koštali milijardu evra sada imaju vrednost od 4 milijarde evra s kineskim izvođačima, i to mimo tendera.

„Iskorenićemo korupciju u javnim nabavkama i infrastrukturne projekte ćemo graditi bazirane na cenama dobijenim na tenderima. Iz tih ušteda planiramo prve isplate za vraćanje oduzetih penzija već u rebalansu budžeta za 2024. godinu“, zaključio je potpredsednik Stranke slobode i pravde.

Tagovi:

1 thoughts on “Nikezić: „Nema potrebe za zaduživanjem za povrat oduzetih penzija“

  1. Ostajem pri svim svojim ranije iznetim misljenjima. Nasa Drzava ima dobre zakone u svim oblastima zivota. PRIDRZAVATI SE USTAVA a zakone primenjivati, jeste resenje za pitanja koja se postavljaju u nasem drustvu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.