Nikola Lakić: Agent BIA Macanović, koji je mučio Katića, bio predsednik omladine SPS

Društvo Politika

Član pravnog tima Narodne stranke, advokat Nikola Lakić, izjavio je da je agent Bezbednosno-informativne agencije Vladimir Macanović, koji je na beogradskom aerodromu četiri sata mučio Konstantina Katića, bio predsednik omladine SPS-a u Zemunu i da je venčani kum nekadašnjeg zamenika direktora BIA, a danas poslanika PUPS Dragana Markovića Markonija.

  • Imamo apsolutno sve informacije o Macanoviću, ali smo u javnost izneli samo one koje se odnose na njegov rad u BIA, jer ne želimo da iznosimo detalje iz privatnog života, kao što radi BIA u svojim tabloidima, rekao je Lakić za nedeljnik „Vreme“.

Lakić je naveo da očekuje da tužilaštvo odredi pritvor Macanoviću nakon saslušanja Katića po krivičnoj prijavi koju je pravni tim Narodne stranke podneo protiv čelnika BIA i Macanovića.  

  • Osim što je Macanović počinilac teških krivičnih dela, on radi na takvoj poziciji da može da utiče na svedoke, uništi ili prikrije dokaze, ali i zbog velikog uznemirenja javnosti, koja je suočena sa činjenicom da BIA otima, zlostavlja i muči ljude, rekao je Lakić.

Lakić je istakao da je izostanak reakcije BIA na optužbe o otmici i zlostavljanju Katića dokaz da je pravni tim Narodne stranke „izneo apsolutnu istinu i da zato služba, preko režimskih medija, drugim temama pokušava da to zataška, pošto je u sve umešan i vrh BIA“.

Lakić je naveo da su agenti BIA otmicu Katića obavili „veoma bahato i nisu prezali da ostave brojne dokaze“, koje su advokati prikupili.

Trojica agenata BIA su 26. septembra odvela člana Narodne stranke Konstantina Katića sa radnog mesta na beogradskom aerodromu u prostorije Agencije, gde su ga četiri sata mučili i terali da prizna da je on objavio uvredljiv tvit o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću sa profila koji nije Katićev.

  • Postoje brojni svedoci, broj telefona sa kojeg je zvano, medicinska dokumentacija. Sve to ukazuje na činjenicu da su dobili naređenje od samog vrha BIA. Veliku zahvalnost dugujemo časnim i poštenim pripadnicima BIA, sadašnjim i bivšim, koji su pravnom timu Narodne stranke dojavili određene informacije u vezi sa otmicom, mučenjem i zlostavljanjem Katića, rekao je Lakić.
  • Te patriote ne mogu da gledaju i trpe sve ono što se u BIA radi, a posebno na činjenicu da se služba pretvorila Vučićevu pretorijansku gardu i da u njoj rade osobe koje su članske karte SNS zamenili značkama BIA, dodao je Lakić.

Na pitanje da li strahuje da neki dokazi nestanu, poput snimaka aerodromskih bezbednosnih kamera, kao što su nestali snimci sa naplatne rampe kod Doljevca, Lakić je upozorio čelnike BIA „da se ne igraju i ne pokušavaju da unište dokaze“.  

Lakić je istakao da da „BIA odavno ne radi po zakonu“, i da su u njenom vrhu ljudi „bez imalo časti i obraza“ i sa kontaktima sa organizovanim kriminalnim grupama.

  • Načelnik Pete uprave Goran Colić izabran je u skupštinu fudbalskog kluba Partizan, i to od grupe koja je tada predvodila navijanje na ’jugu’, a na čelu joj je bio Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja. Ovo nije izolovan slučaj, već je to modus operandi Vučićevog režima, rekao je Lakić.

Lakić je dodao da je Bojan Dimić, načelnik Prve uprave BIA, nastale spajanjem Kontraobaveštajne uprave i Uprave za borbu protiv terorizma i organizovanog kriminala, mnogo puta viđen u loži stadiona Crvene zvezde „u društvu lica koja se povezuju sa kriminogenom sredinom“, a sada je i član uprave Sportskog društva Crvena zvezda.    

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.