Nikola Nešić (Zajedno): Pivnica – kruna direktnih ličnih dogovora vlasti i privatnih povezanih lica

Grad Politika
  • Gradonačelnik je juče podneo ostavku, a danas je zvanično doneo odluku da Vojno tehnički kompleks da na upravljanje firmi Milanović i to na period od 25 godina za ukupna ulaganja od 2 miliona evra ili nešto preko 6000 evra mesečno, navodi se u saopštenju narodnog poslanika Zajedno Nikole Nešića, koje prenosimo:

Ne vidim problem u samoj Pivnici i rekonstrukciji dela Vojno tehničkog zavoda, ali ovakva odluka ne bi smela da se donese pre usvajanja PDR-a (plan detaljne regulacije) za kompleks VTZ koji je u izradi. Upravljač, tj. grad mora da napravi program – menadžment plan za ceo kompleks. Tek tada, ako se Pivnica tu uklapa, može da se nastavi sa realizacijom.

U ovom slučaju, ovo je suviše komercijalni posao a komercijalni poslovi se realizuju – kroz javni tender. Koji je ovde javni interes pa se ide na javno privatno partnerstvo bez elemenata koncesije? Šta grad i građani dobijaju kako kratkoročno tako i dugoročno? Ništa od ovoga ne znamo. Vidimo samo da se odluke zakulisni, bez uvida građana i u privatnom interesu. Kragujevac je Grad koji je izgubio međunarodni ugled i zadatak svakoga od nas ko se bavi politikom mora biti vraćanje Kragujevcu međunarodni značaj.

Vojno tehnički kompleks je jedan od važnih „magneta“ koja bi privukla turiste, studente i još puno zainteresovanih građana iz Srbije, ali i iz regiona. Grad bi trebao da osnuje ustanovu kulture ili javno preduzeće koje će upravljati celim kompleksom VTZ-a! Hoćemo li sada ceo kompleks VTZ-a prilagoditi Pivnici? Nama su kao Gradu potrebni uređeni prostori – koji će da privuku mlade i kreativne ljude koji će tu da rade, da imaju umetničke prakse. Od VTZ-a bismo mogli da napravimo nešto što do sada nije napravljeno u Srbiji, a po čemu bi Kragujevac bio prepoznatljiv. Sve bi to moglo kada bismo imali Gradonačelnika koji bi odgovorno vodio naš Grad.

Tagovi:

2 thoughts on “Nikola Nešić (Zajedno): Pivnica – kruna direktnih ličnih dogovora vlasti i privatnih povezanih lica

  1. Mogao si da dođeš na Skupštinu da se raspitaš o čemu se radi. Pa primaš i naknadu za to da dođeš. Pa bi znao da na taj način se osigurava veliki prostor za programe Doma omladine, što je takođe namena ovog prostora po javno privatnom partnerstvu.

  2. A jel mogu ja da dobijem čaurnicu za 6000 evra mesečno?! Lepo uzmem kredit od banke pa je otkupim, pa posle dam banci zelenu površinu ispred da napravi poslovni prostor. A ne, to je već provaljena fora sa hotelom Kragujevac i SBB. Bilo kako bilo ova odluka je nezakonita i pada na bilo kom sudu, samo ajde junaci podneste tužbu…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.