Nova humanitarna trka za Nikolu Mrdakovića, krajnja tačka Ostrog (VIDEO)

Društvo Grad Video

Mladi Aleksandar Jankov opet trči humanitarnu trku za svog rođaka, Kragujevčanina Nikolu Mrdakovića koji boluje od retke bolesti, tuberozne skleroze, ovog puta trku je započeo iz Kragujevca, a krajnja tačka je Ostrog. Aleksandra prati i mladić Goran Ivanišević koji vozi biciklu.

Njih dvojica su trku počeli na Veliki petak, i taj dan stigli do Mrčajevaca, juče su već bili na Zlatiboru, a današnji plan im je da stignu do Nove Varoši. Prikupljanje novčanih sredstava za malog Nikolu Mrdakovića biće kao i tokom akcije iz Taraša do Kragujevca, prodajom pređenih kilometara, a sada je jedan kilometar 500 dinara. Tokom pomenute akcije u februaru mesecu Aleksandar Jovanov uspeo je da prikupi oko 2 miliona dinara za Nikolu, te se za „novu borbu” odlučio dodatno motivisan tim uspehom.

Aleksandar i Goran imaju isplaniranu rutu, a na Ostrog bi trebalo da stugnu oko 14. maja.

Podsećamo, Nikola Mrdaković boluje od retke bolesti, tuberozne skleroze. U sklopu nje ima puno beningnih tumora na kori mozga i u mozgu, neki od tih tumora su epileptogeni. Nakon više od 10 antiepileptika, kontrola napada nije postignuta i dobija dijagnozu farkmakorezistente epilepsije. Jedino rešenje je operacija žarisnih tumora koja se radi samo u Americi, a za nju je potrebno 400.000 dolara. Novčana sredstva prikupljaju se i preko fondacije Budi human, moguće je poslati poruku 1626 na 3030.

Fotografije: Privatna arhiva
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.