Nova.rs otkriva čime se sada bavi Radomir Nikolić

Grad Politika

Sin bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića, munjevito se pojavio na političkoj sceni i sa nje takođe, munjevito nestao, zaključuje dopisnica Nove.rs iz Kragujevca Aleksandra Petrović.

U periodu aktivnog bavljenja politikom, bio je predsednik Izvršnog odbora SNS-a (2012-2016.) i gradonačelnik Kragujevca (2014-2020.), a danas, tri godine od prestanka te funkcije, živi u potpunoj anonimnosti.

U njegovom rodnom Kragujevcu, čak ni oni koji aktivno prate sva lokalna politička dešavanja, ne znaju sa sigurnošću čime se sada bavi Nikolić mlađi, ali je izvesno da je “ostao u gradu”.

Kako piše Nova.rs, kada se posle lokalnih izbora 2020. povukao sa pozicije prvog čoveka grada i fotelju gradonačelnika prepustio svom kumu Nikoli Dašiću, glasno se spekulisalo da će Radomir Nikolić za taj potez dobiti “obeštećenje” u vidu ambasadorskog mesta ili pozicije u nekom ministarstvu.

Međutim, takve pretpostavke se nisu obistinile, pa je bivši gradonačelnik ostao u Kragujevcu, na marginama političkog i javnog delovanja.

Vrlo retko se pojavljuje na zvaničnim događajima, a od izvora bliskog SNS-u, saznajemo da ga nema ni u stranačkim prostorijama. Tako je Radomir Nikolić, kaže naš izvor, od nekada prvog čoveka Gradskog odbora SNS-a, postao samo “običan član”.

Da li je takvo njegovo ponašenje rezultat ličnog izbora ili mu je bilo nametnuto, to nikome nije poznato, ali je evidentno da Nikolić nema nikakvu političku funkciju.

U njegovoj zvaničnoj biografiji navedeno je da je pre ulaska u politiku radio kao privatnik, a zatim kao službenik u Komerciijalnoj banci i u JP “Srbijagas”.

Nova.rs saznaje i da se Radomir Nikolić (47) posle izleta u politiku, vratio u privatni sektor, pa sada, daleko od javnosti, radi u jednoj privatnoj firmi, koja se bavi berzom.

Imovinska karta: Tri nekretnine, nelegalno izgrađena vikendica

U imovinskoj karti koju je bio u obavezi da dostavi kao javni funkcioner, navedeno je da Nikolić ima tri nekretnine, među kojima je i bespravno izgrađena vikendica na Savskom nasipu, zatim livade i šume u Bajčetini, kao i vinograd.

U javnosti se retko pojavljuje, a njegovo prisustvo Nova.rs zabeležila je na Izbornoj skupštini SNS-a, održanoj 27. maja ove godine u Kragujevcu, na kojoj je za novog predsednika stranke izabran Miloš Vučević.

Tekst i fotografija: Aleksandra Petrović, Nova.rs
Tagovi:

1 thoughts on “Nova.rs otkriva čime se sada bavi Radomir Nikolić

  1. Njegova glavna odlika je apsolutna nesposobnost da napravi bilo šta pametno bez tate. Tata Toma je uvek bio u pozadini i gurao napred svog sinčića. Čim je tata Toma izgubio politički značaj nestao je i sin Radomir iz političkog života. To je dobro i za KG i za Srbiju. Radomir je bio oličenje bahatosti, nestručnosti i političkog revanšizma. To su dobro osetili na svojoj koži skoro svi Verkovi saradnici (sem Verkovog „favorita“ Zorana Jovanovića koji se jeftino prodao naprednjacima 2014 godine, kao i nekolicine manje bitnih likova iz tog vremena). Radomir je tada sa neskrivenim uživanjem sekao sve protivnike SNS kao i članove njihovih porodica. Nije mu naravno bilo strano ni dovođenje kumova (npr. gospođa Tucaković član Gradskog veća ili Dašić sadašnji gradonačelnik), pašenoga (npr. Nenad Petković nekadašnji izvršni direktor u JKP Šumadija a sada u Energetici) ili svastika (npr. gospođa Ćirković, do prošle godine direktor JSP Kragujevac) na političke funkcije ili funkcije u javnim preduzećima. Sve u svemu radi se o jednom polupismenom i iskompleksiranom liku koji ništa nije znao sem da mrzi one koji su mu bili politički ili bilo kakvi drugi protivnici. Odlaskom sa političke scene njegovih kumova, svastika, pašenoga i raznih drugarića, posle lokalnih izbora naredne godine, nestaće i „dinastija“ Nikolić iz pamćenja Kragujevčana. Vreme je konačno da oni odahnu od nakaradnog vršenja vlasti nedovršenih likova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.