Nova sezona Matinea za mlade u Teatru, na repertoaru predstava „Ko nema u vugla, gugla”

Kultura Milica

Nova sezona Matinea za mlade počinje danas izvedbom predstave „Ko nema u vugla, gugla” od 12 sati u Knjaževsko-srpskom teatru.

Knjaževsko-srpski teatar i Kancelarija za mlade i ove pozorišne sezone organizuju Matine za mlade. 

Tinejdž predstava pod nazivom „Ko nema u vugla, gugla” Petre Cicvarić rađena je u režiji Slađane Kilibarde. Predstava je plod saradnje kragujevačkog pozorišta i Narodne biblioteke Vuk Karadžić.

Predstava „Ko nema u vugla, gugla” prikazuje današnji život tinejdžera, šta ih zanima, koliko moderna tehnologija utiče na njih i koje su sve pozitivne i negativne strane te tehnologije. Ova predstava pred gledaoce postavlja niz pitanja. Možete li da zamislite kako bi izgledao vaš dan bez pametnog telefona? Bez društvenih mreža? Bez igrica? Glavnom junaku ove predstave Filipu se desilo baš to, a da dan bude još čudniji, Filip upoznaje Anu, vršnjakinju koja nije ni na jednoj društvenoj mreži, umesto igrica čita knjige i nema pametni telefon nego staru „ciglu”. Ana voli da se druži sa prijateljima samo u pravom, a ne u virtualnom svetu. Šta se desi  kada se u biblioteci  sretnu dvoje takvih vršnjaka i kad njihovi  roditelji postanu deo ove zavrzlame? Da li je taj pametni telefon stvarno toliko pametniji od nas? Odgovore na ta i slična pitanja nudi ova romantična i zabavna komedija  za mlade.

Cilj nam je da, na mladima blizak način, ukažemo na važnost čitanja, obrazovanja, kao i na pametno korišćenje mobilnih telefona, kaže ekipa predstave.

Glumačku ekipu čine Bogdan Milojević, Katarina Janković, Mladen Knežević, Marija Rakočević i Anastasija Đorđević. Scenograf predstave je Ana Kolbjanova, kostimograf Jelena Janjatović, koreograf Isidora Stanišić, a muziku potpisuje Dragoslav Tanasković.

Izvor: Infokg


 

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.