Novaković: Orlić uveo vanredno stanje u skupštinu, suspendovao prava poslanika

Izbori 2022

Poslanik Narodne stranke Borislav Novaković izjavio je danas da je predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić uveo vanredno stanje u parlament, izvršio udar na skupštinu i suspendovao prava poslanika jer je načinom na koji je zakazao sednicu onemogućio poslanike opozicije da podnesu predloge za dopunu dnevnog reda. 

„Naš posao je zakonodavna aktivnost i da uvrstimo tačke dnevnog reda koje su aktuelne, životne i koje građani od nas očekuju da predložimo kako bismo mogli da predstavljamo njihove interese“, rekao je Novaković na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije. 

„Zbog toga imamo krnju skupštinu koja ne radi u punom političkom i pravnom kapacitetu“, dodao je Novaković. 

Novaković je naveo da je „mimo svih normi i mimo svake političke kulture“ održavanje objedinjene rasprave o 35 tačaka, od kojih je prva tačka budžet, a druga izbor sudija. 

„Skupština se pretvara u cirkus i to želi Orlić, a mi kao opozicija želimo red i da skupština radi primereno najboljoj pravnoj i političkoj tradiciji Srbije i da bude ogledno dobro kada je reč o pravnoj i političkoj kulturi. U tome smo, nažalost, onemogućeni ali u granicama naših mogućnosti činićemo sve da skupština bude dom naroda u kojem se čuje glas naroda“, rekao je Novaković. 

„Orlić pokušava da nas ućutka ali to neće uspeti, mi ćemo se boriti“, zaključio je Novaković. 

1 thoughts on “Novaković: Orlić uveo vanredno stanje u skupštinu, suspendovao prava poslanika

  1. Ma nista novo sta ste to ocekivali veliki gazga zna tacno gde koga da postavi u svoju korist.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.