Novi investicioni ciklus u Zastava oružju

Društvo Grad

Saopštenje generalnog direktora Saše Miloševića prenosimo u celosti:

Fabrici Zastava oružje odobrena su i već upalaćena finansijska sredstva za novi investicioni ciklus Vlade Republike Srbije u cilju unapređenja proizvodnih kapaciteta i osvajanja modernih tehnologija koje će značajno doprineti tehnološkoj osposobljenosti za proizvodnju savremenog naoružanja za potrebe Vojske Srbije i poslovanju fabrike na tržištu.

Dana 30. novembra fabrika je dobila izvoznu dozvolu za tržište SAD. Obezbeđena su redovna primanja, isolata jubilarne nagrade u iznosu 12000 dinara i novac za novogodišnje paketiće, u iznosu od po 5000 dinara, koji će biti uplaćen na račun roditelja.

Redovan, planiran priliv sredstava od Ministarstva odbrane, bazira se na završnim i realizovanim ugovorima, a račun Zastava oružja je deblokiran, posle ino-priliva.

Sastanak predstavnika Ministarstva odbrane i sindikata fabrike, na zahtev nekoliko sindikata održan je 1. decembra.

Ministarstvo odbrane organizovalo je sastanak kako bi se zajednički razmotrila pitanja koja su od značaja za poslovanje fabrike i status radnika, a pozivu se nisu odazvali svi predstavnici sindikata, iako su pojedini zahtevali sastanak sa predstavnicima Ministarstva odbrane.

Nakon razgovora, potvrđeno je da Ministarstvo odbrane i Republika Srbija prepoznaju značaj Zastava oružja AD kao najstarije fabrike odbrambene industrije Srbije i preneto je uverenje da radnici fabrike mogu da računaju na bezrezervnu podršku države.

Fotografija: Lazar Novaković
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.