Novi optimizam i Glas Šumadije potpisali protokol o saradnji

Društvo

Srbija zaslužuje bolje uslove za život građana, bolji politički ambijent i bolju perspektivu a za to su potrebni građanski aktivizam i dosta optimizma, poručili su sinoć u Zrenjaninu učesnici skupa koji je organizovao pokret Novi optimizam.

https://www.facebook.com/watch/?v=743029529607809&extid=BKi6xx7xYONeRhoe

Na radnoj skupštini ove organizacije izabran je upravni odbor, za čijeg predsednika je izglasan profesor Čedomir Čupić dok je za članove izabrano još njih osmoro – Gojko Božović, Hrvoje Zovko, Branislav Grubački, Andrej Bursać, Branislav Sekulić, Steva Kočalka, Ivan Trifunjagić i Senka Jankov.

Ovom prilikom potpisani su protokoli o saradnji sa partnerskim organizacijama Nezavisnim udruženjem novinara Srbije, Građanskim inicijativama, listom „Danas”, nedeljnik „Novi magazin”, nezavisni lokalni mediji RTV Šabac i Glas Šumadije, agencijama Beta i Fonet, Granskim sindikatom kulture, umetnosti i medija „Nezavisnost“.

Centralni događaj bila je tribina “Zaslužujemo li bolje ?” tokom koje se vrlo emotivno Branislav Grubački interaktivnim prikazom podsetio punih 15 godina delovanja svoje organizacije.

  • Navršava se četiri godine od kada pokret Novi Optimizam deluje iz Beograda, puno nam je pomogao list Danas i sada je sa nama puno novih prijatelja. Stvarno je puno toga urađeno, neverovatna energija je raširena celom Srbijom. Ipak, ovako nešto i ovakav veličanstven skup večeras moguć je samo u Zrenjaninu, iako su nas odavde oterali, rekao je Branislav Grubački.

Na tribini „Zaslužujemo li bolje?” govorili su Čedomir Čupić,koji je podsetio da je od značaja sačuvati profesionalnost svako u svom domenu, profesorka Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu Milena Dragićević Šešić navela je da je dignitet naših struka narušen i da svi zaslužujemo bolje, profesorka zrenjaninske gimnazije Senka Jankov upitala je sugrađane gde je energija spremna za promene, dok se glavni i odgovorni urednik Dnevnog lista „Danas” Dragoljub Draža Petrović našalio sa situacijom u medijima, gde pored tabloida “normalni” mediji deluju posebno hrabro.

Osnivač Izdavačke kuće „Arhipelag“ Gojko Božović istakao je da smo izloženi rastakanju društva i da se tome mora suprostaviti celo društvo, počev od intelektualaca. Na tribini u Zrenjaninu nastupio je muzičar Nikola Čutrilo sa angažovanom pesmom “Neko kao ja”.

Pušten je i novi spot Jovane Popović iz Kikinde, autorke pesme „Bagra” koja je u toku vanrednog stanja nepravedno pritvorena.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.