O pravdi u Srbiji na tribini u Čačku, prenos na Fejsbuk stranici Glasa Šumadije

Politika

Po Ustavu svi građani Srbije su jednaki i ravnopravni, ali i pored te odredbe Ustava izgleda su neki malo više, a neki malo manje jednaki i da to zavisi najviše od toga da li pripadate dominantno vladajućoj političkoj stranci, njenim koalicionim partnerima i satelitima u vlasti, nekoj ne daj Bože opozicionoj političkoj stranci ili još gore – ne pripadate nikome, nemate političko opredeljenje, pripadate samo sebi, svojoj porodici, svojim prijateljima.

Znamo da pravo i pravda nisu isto, kao što ni svi građani ne mogu na isti način da ostvare neko svoje pravo ili svoje parče pravde.

Možda je malo pretenciozno što smo tribinu na koju vas pozivamo nazvali – Da li je pravda dostižna u Srbiji.

Pri tome ne mislimo prevashodno na pravdu za otpuštene tužiteljke recimo, ili nekog drugog ko je na javnoj funkciji. Mislimo na obične građane tj. na pravdu za običnog čoveka.

Na one koji su okruženi nepravdom.

A nepravde je u Srbiji svuda, od rada u nehumanim uslovima, do oduzimanja zemlje seljacima u okolini Čačka za auto-put, do porodiice nastradalog momka u fabrici u Lučanima…

Na temu: Da li je pravda dostižna u Srbiji, u sredu 12. aprila sa početkom u 18:00 u sali hotela Aveny sa vašim i našim gostima razgovaraće naš urednik Nebojša Jovanović.

Njegovi sagovornici, voljni da odgovore na njegova i vaša pitanja biće: Zdravko Ponoš, Zoran Lutovac, Nebojša Zelenović i Robert Kozma.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.