Group of people working out business plan in an office

Obeležavanje Međunarodnog dana mladih

Društvo Grad

Međunarodni dan mladih obeležiće se danas organizacijom vršnjačkih radionica sa mladima u četiri opštine u Srbiji – Novom Pazaru, Kragujevcu, Sremskim Karlovcima i Somboru.

Kako piše RTV.rs radionice se organizuju u okviru projekta koji sprovode Ujedinjene nacije pod nazivom „Program vršnjačkog mentorstva promocije ljudskih prava, rodne ravnopravnosti i unapređenja učešća mladih u Srbijiˮ.

  • Obeležavanje Međunarodnog dana mladih u Srbiji dokaz je energije i posvećenosti koju mladi u našoj zemlji imaju. Kroz Program vršnjačkog mentorstva želimo da podstaknemo kulturu osnaživanja, ravnopravnosti i učešća mladih u svim segmentima našeg društva. Zajedno sa mladima radimo na tome da omogućimo da se i njihov glas čuje i da kreiramo mogućnosti koje njihove aktivnosti vode ka održivom razvoju, izjavila je stalna koordinatorka Ujedinjenih nacija u Srbiji Fransoaz Žakob.

Ambasador Italije u Srbiji Luka Gori rekao je da je Italija prepoznala koliko je važno da se pruži mogućnost svim mladim ljudima da ostvare svoj puni potencijal kao snažni, otporni, kreativni i ljudi sa puno veština i znanja.

Juče je, u susret obeležavanju Dana mladih, Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom, razgovarao sa predstavnicima udruženja i organizacija koje rade sa mladima i za mlade, a u cilju preduzimanja aktivnosti koje će u skladu sa njihovim potrebama pomoći unapređenju njihovog položaja.

  • Trudimo se na sve načine da unapredimo položaj mladih i da vodimo onakvu omladinsku politiku kakvu oni u Kragujevcu zaslužuju. Današnjim sastankom na koji su pozvani predstavnici civilnog sektora, predstavnici studentskih i đačkih parlamenata, želeli smo da dobijemo povratne informacije jer je u toku priprema plana aktivnosti za budući period, a važno nam je da sve naše aktivnosti budu usklađene i urađene na način koji odgovara mladima i njihovim potrebama, rekao je Jovanović.
Izvor: RTV.rs i Zvaničan sajt Grada Kragujevca
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.