Obeležena godišnjica smrti vojvode Radomira Putnika na novom Trgu

Društvo

Polaganjem venaca i prigodnim programom na Trgu vojvode Radomira Putnika, obeležena je godišnjica smrti slavnog vojskovođe. U ime grada Kragujevca, vence su položile Ana Petrović Jelić, članica Gradskog veća za kulturu i dr Gordana Damnjanović, pomoćnica gradonačelnika za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, ljudska i i manjinska prava.

Vojvoda Radomir Putnik je bio jedan od najvećih vojskovođa, najuticajnijih i najumnijih ljudi svoga vremena, rekla je Damnjanović. Kao vojni strateg sa neprikosnovenim autoritetom, vojvoda Radomir Putnik je pet puta bio ministar vojni i dva puta načelnik generalštaba, i zbog svega toga, prema zaslugama vojvode koji je u ovom gradu i rođen, Kragujevac iskazuje posebnu pažnju, neguje njegovu slavu i ne da zaboravu da ga prekrije, poručila je Gordana Damnjanović. Pomoćnica gradonačelnika je istakla još i da je njemu posvećen novi trg sa preko 5.000 kvadrata i centralnom figurom Radomira Putnika, radom vajara Koke Jankovića, koja sve nas a posebno mlade generacije, podseća na potrebu da za budućnost čuvamo ono što se steklo teškom borbom u tadašnje vreme, a to su sloboda, mir i blagostanje.

Polaganje venaca povodom godišnjice smrti vojvode Radomira Putnika organizovalo je Udruženje „Potomaka ratnika Srbije 1912-1920. godine“, čiji je predsednik Milan Vujičić, istakao da to ove godine čine sa posebnim zadovoljstvom, jer je trg veoma lepo uređen i da se time, na pravi način, odužujemo vojvodi.

Pored predstavnika Grada i pomenitog udruženja, vence su položili i predstavnici Vojske Srbije, SUBNOR-a i potomci slavnih ratnika.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.