„Objektivno i nepristrasno informisanje“ u organizaciji RTK

Izbori 2022 Politika
  • U skladu sa Zakonom o izboru narodnih poslanika, u prostorijama Radio televizije Kragujevac, danas su potpisani sporazumi između naše medijske kuće i političkih stranaka koje su imale poslanike u Narodnoj skupštini u poslednjem sazivu, glasi vest koju je objavila Radio televizija Kragujevac.

U informaciji se kaže i da su „sporazumom utvrđeni broj i trajanje televizijskih emisija, čime su stvoreni uslovi za za objektivno, ravnopravno i nepristrasno predstavljanje podnosilaca izbornih lista, izbornih programa i kandidata koji imaju proglašene izborne liste za izbore koji su raspisani Odlukom o raspisivanju izbora za narodne poslanike“.

Prema ovoj vesti, sporazum nije potpisan sa strankama koje su bojkotovale izbore, ali ni onima koje nisu prošle cenzus. Što bi značilo da Kragujevčanima na televiziji, za koju se godišnje izdvaja oko 60 miliona dinara iz budžeta, neće biti predstavljeni poslanički kandidati sa lista „Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije“, Moramo, Nada…

Uz ovakvo tumačenje zakona, građani Šumadije će videti kandidate za poslanike SPS-a, SNS-a i manjinskih stranaka, ako njihovi predstavnici budu imali interesa da dolaze do Kragujevca.

Advokat Zlatko Milić, koji je godinama i član izbornih komisija kaže, međutim, da sporazum, ukoliko se potpisuje, mora da se postigne sa svim učesnicima izbornog procesa, odnosno predstavnicima svih proglašenih lista.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.