Od 21. decembra u Kragujevcu počinje dvomesečni „Korzo na ledu“

Grad

Grad Kragujevac će ove godine 21. decembra na Trgu Svetog Đorđa u centru otvoriti klizalište u okviru dvomesečne manifestacije „Korzo na ledu“, koju će pratiti bogat zabavni, kulturno – umetnički i muzički program kragujevačkih ustanova kulture.

  • Ideja je da u specifičnom i teškom vremenu, kreiramo zabavni i kulturni sadržaj koji će biti dobar za naše sugrađane svih generacija, od dece do baka i deka, a u cilju dobrog raspoloženja tokom zimskih meseci, edukacije i zdravog duha, rekla je Ana Petrović, pomoćnica gradonačelnika za kulturu i informisanje.
  • Manifestacijom „Korzo na ledu“ želeli smo da naša deca ne idu u druge gradove na klizališta ali i da ih odgajamo i negujemo tako da sve što požele mogu da nađu i imaju u našem gradu. Trg Svetog Đorđa nije prevelik ali je ušuškan i dočaraće atmosferu intimnog, porodičnog trenutka, koji ovaj nastupajući period godine nosi sa sobom. Lokacija koju smo odredili tehnički je najviše odgovarala klizalištu, a od 21. decembra do 21. februara, za prateći program zadužene su kragujevačke ustanove kulture, CNTK „Abrašević“, Knjaževsko srpski teatar, Pozorište za decu i omladinu, Muzički centar, Dom omladine. Jako je važno kulturu približiti sugrađanima, a program koji je osmišljen prilagođen je svim uzrastima i nameće povratak u lepa vremena, kazala je Ana Petrović.

Klizalište će raditi svakog dana od 9 do 22 sata, a za sigurnost klizača biće zaduženi profesionalci iz SPD Radnički. Cena po satu klizanja biće 200 dinara, što je zbog bezbednosti klizača i samog doživljaja, preporuka ljudi koji se bave klizalištima po Srbiji, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare. Po završetku đačkog raspsuta, za učenike će po školama biti određen i raspored za besplatne termine na klizalištu.

Atmosferu će oko klizališta upotpuniti kućice u kojima će se u okviru bazara prodavati prilagođeni proizvodi, dok će klizačima van programa doživljaju doprineti pažljivo odabrana muzika.

Od sutra biće pokrenuta instagram i fejsbuk stranica „korzokg“ na kojoj će se iz sata u sat objavljivati dešavanja u okviru manifestacije „Korzo na ledu“ kao i druge korisne informacije. Ova stranica biće otvorena i za sve sugestije i primedbe naših sugrađana, koji će svojim predlozima moći da učestvuju i u dodatnom kreiranju programa.

Pored ustanova kulture i SPD Radnički u realizaciji manifestacije „Korzo na ledu“ učestvuju i Šumadija sajam, JKP „Šumadija

Tagovi:

1 thoughts on “Od 21. decembra u Kragujevcu počinje dvomesečni „Korzo na ledu“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.