Od 38 odbornika na listi Aleksandar Vučić – Kragujevac ne sme da stane, osmoro nisu članovi SNS-a

Grad Politika

Tri dana do isteka roka za izbor gradonačelnika Kragujevca, još uvek nije zakazana sednica gradskog parlamenta na kojoj bi se birao prvi čovek grada. Navodno se čekalo da zaseda Skupština Srbije, pošto je vladajuća većina, bez petoro poslanika vlasti i opozicije, koji imaju i odborničke mandate, rizikuje da ne obezbedi kvorum.

Podsetimo, lista Aleksandar Vučić – Kragujevac ne sme da stane, kojoj je predsednik Srbije pozajmio svoje ime, u Skupštini grada ima 38 odbornika. Skupštinsku većinu čine još odbornici SPS-a, grupe građana „300 Kragujevčana“, ali i tri odbornika takozvanih manjinskih lista.

Iako je lista Kragujevac ne sme da stane nosila ime Aleksandra Vučića, osmoro od 38 odbornika sa te liste nisu članovi Srpske napredne stranke.

Dvoje odbornika, Edis Durgutović i diplomirana pravnica Jelena Milanović, dolaze iz Socijaldemokratske partije Rasima Ljajića. Stranke koja je najavila samostalan izlazak na lokalne izbore, da bi dva dana kasnije, po naredbi iz Beograda, promenila odluku i našla se na Vučićevoj listi.

Tu je i radnik Siniša Ranković, član Bolje Srbije, zatim dr Gordana Damnjanović koja dolazi iz Vulinovog Pokreta socijalista, Aleksandar Marković, član Zdrave Srbije, pa diplomirani pravnik Rajko Janjić, Pokret snaga Srbije, Bogoljub Karić, penzioner Ratko Tomašević, PUPS.

Zanimljivo je da se na listi Aleksandar Vučić – Kragujevac ne sme da stane, našao i jedan radikal – Nebojša Jovanović.

Tagovi:

3 thoughts on “Od 38 odbornika na listi Aleksandar Vučić – Kragujevac ne sme da stane, osmoro nisu članovi SNS-a

  1. Ovo nije bitno. Svi oni zavise od SNS. Jedino bi ako Vučić ode sa vlasti to imalo neku težinu. Ovako kao da su pridruženi članovi SNS.

  2. To što im je SNS dala mandate ne znači da mogu da rade šta hoće. Ako bi nešto pokušali bili bi slupani za dan. Tako SNS funkcioniše.

  3. Jel radikal Nebojsa brat naprednjakinje Natase? Kakva divna kombinacija – nepotizam i renesansa…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.