Odbornici Nove snage neće prisustvovati konstitutivnoj sednici Skupštine grada, iz stranke Srbija centar dolaze

Grad Politika

Konstitutivnoj sednici Skupštine Kragujevca, zakazanoj za 13. februar, neće prisustvovati troje odbornika opozicione liste „Nova snaga Kragujevca – Nikola Nešić“ dok će troje odbornika sa iste liste ali iz stranke Srbija centar (SRCE) doći na sednicu, saznaje agencija Beta.

Listu „Nova snaga Kragujevca – Nikola Nešić“ čine koalicija Zajedno, Srbija centar, Ekološki ustanak, Zeleno – levi front i Šumadijska regija a na lokalnim izborima 17. decembra osvojila je šest mandata u Skupštini grada. 

Nešić danas nije odgovarao na telefonske pozive agencije Beta dok je odbornik liste „Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac“ Dalibor Jekić izjavio da je juče saznao za odluku „Nove snage“ i ocenio da je na nju presudno uticao stav centrale stranke Zajedno, čiji je Nešić predsednik Gradskog odbora u Kragujevcu.

Jekić je agenciji Beta rekao da će konstitutivnoj sednici gradske skupštine prisustvovati 33 odbornika sa opozicionih lista.

Pored 14 odbornika sa liste „Ujedinjeni protiv nasilja“, tu je i 11 odbornika „Kragujevačke inicijative Slađana Rakića“, četvoro odbornika liste „Za Kragujevac – Znamo se! Dr Miroslav Stojanović Džiga“, jedan odbornik liste „Boris Kovačević Šuma – Šumadijski blok 21 – Crnogorska partija“ i troje odbornika Srbija Centar (SRCE).

Dva dana uoči konstitutivne sednice Skupštine Kragujevca nema zvaničnih kandidatura za predsednika lokalnog parlamenta a nezvanično se pominje da će prema dogovoru SNS, SPS i Grupe građana „300 Kragujevčana“ ta pozicija pripasti odborniku socijalista Ivici Momčiloviću.

Skupština Kragujevca ima 87 odbornika a očekuje se da će većinu formirati koalicija oko SNS koja ima 38 mandata, SPS sa šest odbornika i Grupa građana „300 Kragujevčana“ sa četvoro odbornika.

Piše: Beta
Tagovi:

3 thoughts on “Odbornici Nove snage neće prisustvovati konstitutivnoj sednici Skupštine grada, iz stranke Srbija centar dolaze

  1. Jel tacno ono sto kazu za Beograd da ako na konstitutivnoj sednici nije prisutno 2/3 odbornika ona nije legitimna? I ako jeste, zasto se onda prisustvom daje legitimitet u Kragujevcu?!

  2. Nije tačno. Skupština se, u skladu sa Zakonom, smatra konstituisanom izborom predsednika skupštine i postavljenjem sekretara skupštine.
    Nigde se ne pominje 2/3 odbornika ili tako nešto slično.
    Predsednik skupštine se bira na predlog najmanje 1/3 odbornika, a Sekretar skupštine se postavlja, na predlog predsednika skupštine.
    Prema tome, potpuna je budalaština ne prisustvovati konstitutivnoj sednici Skupštine.
    Udji u Skupštinu i tresi, ako si već u prilici. Tu se bori.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.