Odbornici u Kragujevcu o Tržnici i „slučaju Servis“ 21. maja (VIDEO)

Grad Politika

Predsednik Skupštine Kragujevca Ivica Momčilović zakazao je vanrednu sednicu za 21. maj zbog zahteva opozIcije da se formiraju anketni odbori koji će razmatrati višegodišnju rekonstrukciju Gradske tržnice i „slučaj Zastavin servis”.

  • Pristali smo da se razgovara o svim ovim temama. I na direktan način to ponudili opoziciji – da se nađe na u redovnom postupku. I pristajemo na formiranje anketnih odbora i po jednom i po drugom pitanju, rekao je Momčilović za Glas Šumadije.

Odbornici opozicije su, ipak odlučili da na današnjoj sednici, koja je nastavak one započete 24. aprila, nastave bojkot ćutanjem i najavili da će takav protest biti prekinut tek kada se u dnevni red zasedanja uvrsti rasprava o slučaju „Zastavin servis“.

Za skupštinsku opoziciju je sporna skupštinska odluka iz 2023. godine da se isplati 296 miliona dinara iz gradskog budžeta za eksproprijaciju zemljišta kod „Zastavinog servisa“.

O tome je dva puta u aprilu ove godine bila zakazivana hitna sednica na inicijativu opozicije koja nije održana zbog nedolaska vladajuće većine.

Skupštinska opozicija je danas saopštila da će na zahtev 36 odbornika opozicije Skupština grada za utorak 21. maj biti zakazana  sednica po hitnom postupku na kojoj će biti formirana dva anketna odbora  na temu „Zastavin servis“ i rekonstrukcije „Tržnice“, o kojima će se raspravljati u parlamentu.

Šef odborničke grupe Stranke slobode i pravde Dalibor Jekić je rekao agenciji Beta da će opozicija učestvovati u radu te hitne sednice  na kojoj bi trebalo da se okonča i ćutanje opozicionih odbornika u Skupštini grada.

Opozicija je na konsultacijama iznela i brojne primedbe o načinu vođenja sednica parlamenta i odnosu prema njihovim odbornicima odnosno primeni “ drugačijih standarda“ u poređenju sa tretmanom odbornika vladajuće većine.

Svi odbornici opozicije i danas su u skupštinu ušli odeveni u majice  na kojima je pitanje „šta je sa 296 miliona“, koje upućuju gradskoj vlasti u vezi sa „nezakonitom“ isplatom naknade za eksproprijaciju zemljišta kod „Zastavinog servisa“.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.