Odgovor opozicije na ćutanje vlasti o „pljački“ budžeta u Kragujevcu (VIDEO)

Grad Politika

Prvu redovnu sednicu gradskog parlamenta, koja je počela jutros u 9 časova, obeležava bojkot opozicionih odbornika, jer vlast nije prihvatila jedini njihov zahtev- da se umesto redovne održi hitna sednica o „štetnoj“ odluci da se isplati 300 miliona dinara iz budžeta za ekspropijaciju  zemljišta  kod “ Zastavinog servisa“.  Odbornici opozicije su posle jednosatnog stajanja  kod  skupštinske govornice, kasnije prešli na drugu „taktiku“.  Izlaze za govornicu po svakoj tački dnevnog reda, ali ćute sve vreme koje je predviđeno za diskusiju. Šefovi odborničkih grupa ćute po deset minuta, a odbornici po pet.

  • Mi smo imali naš zahtev da se danas nastavi prethodna sednica  sa jednom tačkom, o  nezakonitom otuđenju miliona iz budžeta grada Kragujevca, ali vlast to neće da stavi na dnevni red. Oni ćute na to, čak se i ne pojavljuju, pa smo odlučli, ako ćute oni, ćutimo i mi po njihovim tačkama dnevnog reda, rekao je za naš portal Slađan Rakić iz Kragujevačke inicijative.

On je ocenio da gradska vlast u Kragujevcu beži od ove teme.

  • Znači uhvatili smo ih sa rukama u medu. Neko za ovo mora da odgovara. Mi insistiramo samo da se stavi na dnevni red ta jedna jedina tačka, rekao je Rakić

Budući da je od početka sednice jutros u 9 sati do 16 i 30 časova rasprava stigla tek do treće tačke dnevnog reda od ukupno 35, neizvesno je kada bi zasedanje moglo da se završi.

  • Ovo će da traje i sutra i prekosutra i u subotu. Ovo neće ovako da se završi, smatra Rakić.
  • Nama uopšte nije problem, koliko god dugo traje sednica, znači svih 35 tačaka, svi odbornici će se javljati. Ovo je jedan znak bojkota. Naše ćutanje govori o njihovoj ćutnji i o tome što se oni ne trude uopšte da ispoštuju građane koji su glasali za nas. Podsećamo, građani koji su glasali su nam dali pravo da  brinemo  o  njima i o njihovim parama. Tako da bitno je, 300 miliona je prvo pitanje,  ništa se neće pokretati dok ne izađemo sa tim, i sledeća sednica, i ako se ova bude završila, neka naredna sednica, to  je naša ideja…, rekao je odbornik Stranke slobode i pravde Obrad Turković.

On je ukazao i na to da skupštinska većina postaje “ labilna“

  • Znači imaju mali broj odbornika , oni  su uvek na ivici cenzusa, gube živce… Ja bih ih pozvao da daju priliku parlamentarizmu, da se govori o onome što interesuje Kragujevčane, da daju nama priliku da iznesemo šta se u stvari dešava, rekao je Turković.

On je ocenio da se skupštinska većina danas kreće od 44 do 47 odbornika,a da zanimljivo da i oni ne učestvuju danas u raspravi i ne koriste pravo da iznesu “ svoju istinu“.

  • Očigledno se radi o tome da oni žele samo da  obave ovaj posao, nije uopšte bitno da oni imaju neku odgovornost prema glasačima ili prema građanima,
  • rekao je Turković.

Zamenik gradonačelnika Dejan Ružić najpre nije želeo da komentariše događanja u skupštini jer , kako nam je rekao, nije odbornik. Zatim je kratko ocenio:  

  • Mislim da ovo ne vodi ničemu, ali – izbor opozicije.

Rektor Univerziteta Nenad Filipović nije imao vremena za komentar i poručio nam je da upravo ulazi u salu.

Piše: Gordana Mirović
Tagovi:

2 thoughts on “Odgovor opozicije na ćutanje vlasti o „pljački“ budžeta u Kragujevcu (VIDEO)

  1. Slađan i Obrad 🙂 Zamislite da ovaj grad, da Kragujevčane, predvode ova dva lika 🙂 Ovi ne umeju pertle da vežu valjano. Najpametnije je da ćutite, baš kako radite

  2. Vreme je da SNS i njihovi kragujevački poslušnici napuste Kragujevac i prestanu sa uzurpacijom ovog grada i njegovog dobra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.