Održan žreb za Kup Rektora 2024 – tradicionalno, najmasovnije studentsko takmičenje na Univerzitetu u Kragujevcu

naslov Sport

U Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Kragujevcu održan je žreb za Kup Rektora 2024. godine. Žrebu su prisustvovali studenti predstavnici fakulteta članica Univerziteta u Kragujevcu. Predsednik Univerzitetskog sportskog saveza Kragujevca Nenad Tanasijević tom prilikom je upoznao prisutne studente sa pravilima i propozicijama za predstojeće takmičenje.

Kup Rektora poznat je kao tradicionalno, najmasovnije studentsko sportsko takmičenje na Univerzitetu u Kragujevcu, koje svake godine okuplja oko 1000 studenta i studentkinja. U takmičarskom programu, kao i svake godine naći će se sledeći sportovi: fudbal, košarka (M i Ž), odbojka (M i Ž), rukomet (M i Ž), stoni tenis (M i Ž), šah (M i Ž) i streljaštvo (M i Ž).

Sveukupni pobednik Kupa Rektora biće fakultet koji u generalnom plasmanu osvoji najviše bodova (prvo mesto tri boda, drugo mesto dva boda, treće mesto jedan bod).

Ceremonija otvaranja 39. Kupa Rektora biće održana u nedelju, 14. aprila, u 9 i 30 sati ispred Fakulteta tehničkih nauka u Čačku, a čast da Kup Rektora proglasi otvorenim imaće, kao i do sada, rektor Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Nenad Filipović.

Tagovi:

1 thoughts on “Održan žreb za Kup Rektora 2024 – tradicionalno, najmasovnije studentsko takmičenje na Univerzitetu u Kragujevcu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.