Održana 11. smotra najboljih šljivovica

Društvo

Na ovogodišnjoj, 11. smotri najboljih srpskih šljivovica za pobednika proglašena je Jovana Bojović iz Čačka sa 19, 03 bodova. Drugo mesto pripalo je Zoranu Novakoviću iz Gornje Trnave (18, 98), dok je treće mesto zauzeo Stojan Tasić iz Aranđelovca (18, 97).

Ove godine u Čačku u Institutu za voćarstvo održana je 11. smotra najboljih srpskih prepečenica, koje su stekle pobednička zvanja na 12 prošlogodišnjih lokalnih smotri  u Srbiji.

Oni koji su osvojili jedno od prva tri mesta na lokalnim takmičenjima ušli su u konkurenciju za ocenjivanje. Ove godine u Čačku bilo  je 79 uzoraka, više nego ikada.

Osnivač ove manifestacije je Institut za voćarstvo Čačak. Naučna ustanova u ovom gradu već 11 godina od 2012, ocenjuje vrednost šljivovica koje su prethodnog leta na regionalnim takmičenjima u Srbiji stekle neko od pobedničkih zvanja.

Komisija je bila  u sastavu prof. Ninoslav Nikićević, Vele Tešević, Ljubo Urošević, Ivan Urošević, Branko Popović, Mare Gojković, Velimir Mitrović i prof. Svetomir Milojević.

Destilerija Zavet iz Čumića je osvojila:

Destilerija Zavet je za 2021. godinu  od ukupno  78 uzoraka osvojila 6. mesto sa 18,89 bodova. Najbolje ocenjena registrovana destilerija.

Destilerija Zavet je za 2020. godinu od ukupno 34 uzoraka osvojila 4.  mesto sa 18,94 bodova. Najbolje ocenjena registrovana destilerija.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.