Opozicija o burnom početku sednice: Povreda poslovnika, zašto Dašić nije dobar kandidat za gradonačelnika (VIDEO)

Grad Politika Video

Sednica Skupštine grada Kragujevca po rečima predstavnika opozicije počela je burno, oni su istakli da je došlo do Povrede poslovnika, te su navodili razloge zbog kojih misle tako. Više njih osvrtalo se na činjenicu da je sednica sazvana po hitnom postupku, a da su o njoj obavešteni sms porukom. Za Glas Šumadije Boris Kovačević i Veroljub Stevanović naveli su zašto smatraju da Nikola Dašić nije dobar kandidat za gradonačelnika.

  • Početak sednice je u očekivanom tonu, ako sazovete sednicu na način na koji je vladajuća koalicija sazvala, a to je da nas manje od 24 časa obavesti o tome da će se sednica održati, kada birate po hitnom postupku gradonačelnika, članove Gradskog veća, zamenika gradonačelnika, zamenika predsednika Skupštine, to znači da vi na izvestan način ne poštujete ni te ljude koji su kandidati. Vi niste dali tim ljudima, ako su oni zaista kvalitetni, da građani imaju uvid u njihove biografije, navodi Ivan Dubljanin.

On navodi da su se oni na sednici upoznali sa kandidatima, te da se od njih sada očekuje da glasaju za njih, iako neke ne poznaju. Smatra da ukoliko se sada uspostavi takva jedna praksa, onda će se tako nešto odvijati i na narednim sednicama. Ističe da ne očekuje da se sednica nastavi u mirnom tonu, jer tek idu bitne tačke.

Boris Kovačević Šuma navodi da je za njega iznenađenje što je Nikola Dašić kandidat za gradonačelnika.

  • Za mene je to veliko iznenađenje, on nije bio nosilac liste, smatram da je Srpska napredna stranka u Kragujevcu jedna ozbiljna organizacija koja ne sme to sebi da dozvoli, oni su na ovaj način pokazali da su vešto sakrili ko je kandidat za gradonačelnika od samih građana, postavlja se pitanje u čije ime će vladati Nikola Dašić ako građani nisu ti koji su njega izabrali, naglašava Kovačević.

Veroljub Stevanović ističe da je po njegovom tumačenju neregularno sazvana sednica, smatra da nije poštovan poslovnik do kraja, kao ni član 202, te da ova sednica po njegovom mišljenju nije važeća.

  • U članu 202 između ostalog piše, traži se da akt koji je usvojen posle 24 sata bude na dnevnom redu i da se akt dostavi odbornicima da ga sagledaju, da se o tome priča. To nije bilo, navodi on i dodaje, Kragujevac nikada nije imao goru vlast i goreg gradonačelnika, taj isti je ponovo gradonačelnik, i ja ću pokušati da obrazložim zašto ne sme i ne može da bude gradonačelnik, zaključuje Stevanović.
Snimateljka: Jelena Nikolić
Fotografije: Lazar Novaković
Tagovi:

4 thoughts on “Opozicija o burnom početku sednice: Povreda poslovnika, zašto Dašić nije dobar kandidat za gradonačelnika (VIDEO)

  1. Može Kragujevačka opozicije samo da izmišlja i laže jer takav su sastav, al jedino što je tačno je da za vreme svog mandata Verno je napravio dolinu gladi od našeg grada

  2. Opustošio si Kragujevac, uvalio u dugove, što bi Nikolic rekao “ „Ili Kragujevčane pravi dementnima i senilnima, ili je sam dementan i senilan”

  3. Ako je neko uništio Kragujevac to su baš Nikolići.Najveća greška za Srbiju je bio Nikolić za predsednika!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.