Opozicija u Topoli traži od vlasti da zakaže hitnu skupštinu 

Politika

Svih 18 opozicionih odbornika u Skupštini opštine Topola zahtevaju da predsednik Skupštine opštine Dragan Jovanović zakaže hitnu sednicu lokalnog parlamenta samo sa jednom tačkom dnevnog reda: Donošenje deklaracije o ukidanju kraka brze saobraćajnice Vožd Karađorđe.

„Ako već nije politički hteo da dođe na onu koju smo mi zakazali, mi nismo sujetni, doći ćemo na onu koju on zakaže!“ poručili su danas iz odborničke grupe „Novi ljudi-Topola naša zemlja“.

Opozicija traži ukidanje jednog od planirana dva kraka državnog puta prvog reda „Vožd  Karađorđe“ koji prolazi kroz teritoriju opštine Topola.

Za njih je sporna gradnja drugog kraka koji se naknadno pojavio u planu brze saobraćajnice. On je , kažu, nepotreban, ide paralelno sa prvim krakom, i zauzima čak 32 kilometra. Taj drugi krak deli sela, ide preko Ljubesela, Žabara, Svetlića, zatim ka Kragujevcu preko Jarušica.

Opozicija smatra da taj krak samo šteti teritoriji opštine Topola, jer deli sela i „gazi“ plodno zemljište, njive, voćnjake, vinograde …

„Kada svi odbornici skupštine potpišu deklaraciju o ukidanju kraka i kada se to spoji sa  inicijativom koju potpisuju meštani u selima, onda je to zakonski regularno i zvanično!“ poručio je odbornik Ivica Karić.

On tvrdi da je „sve drugo neregularno“ , te da potpisi meštana „mogu da završe u nekom kontejneru na putu do Beograda“.

Karić pritom misli na inicijativu koju građanima Topole nudi narodni poslanik Dragan Jovanović, a u koju „Novi ljudi “ sumnjaju, jer na njoj nema zvaničnog pečata opštine Topola.

„Ukoliko oni ne žele da poslušaju meštane koji su većinom rekli da su protiv, bićemo prinuđeni da pokrenemo radikalnije mere, a jedna grudva može da napravi lavinu“ poručio je danas opozicioni odbornik Ivica Karić.

On je Glasu Šumadije rekao da je primio poruku od meštana Jelenca da će u slučaju da kroz njihova imanja prođe „Vožd“, tražiti da to selo napusti opštinu Topola i pripoji se Mladenovcu.

Tagovi:

2 thoughts on “Opozicija u Topoli traži od vlasti da zakaže hitnu skupštinu 

  1. Da te mili Bog sacuva i sakloni ! Tek sto pomislih da ova opozicija ima ideje,kad ono oni se bune radi izgradnje brze saobracajnice! Bez toga je Topola slepo crevo i onako tu niko nista ne investira ! Od Malog Pozarevca do Topole ,preko Mladenovca ,klaj,klaj nikako stici.Traktori kamioni spori ,los put kao da smo na Durmitoru,krivine ,nikad kraja…E sad dragi sugradjani ljutite se sto ce poslanikovi bageri tu da rade, e pa gospodo sami ga birate vec par decenija ?! Kod nas tuzilastvo radi selektivno a sukob interesa su kod nas dve nepoznate reci !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.