Opština Topola: Isplata zarada vaspitačicama 25. marta

Društvo

Zaposlenima u Predškolskoj ustanovi „Sofija Ristić“ u Topoli ceo iznos mesečne zarade biće isplaćen 25.marta, rečeno je portalu Glas Šumadije u opštinskoj upravi. Podsetimo, najveća  opoziciona odbornička grupa u skupštini opštine Topola „Novi ljudi – Topola naša zemlja“ saopštila je prošle sedmice da plate vaspitačicama kasne 15 dana, jer nema para.

Kako su naveli u opštini, vaspitačicama su plate povećane, pa je ove godine za njihova primanja iz lokalnog budžeta opredeljeno 83 miliona dinara, što je oko 11 miliona dinara više nego u 2023. godini. Predsednik Skupštine opštine Topola Dragan Jovanović je rekao našem portalu da su plate u predškolskoj ustanovi sada više za 25 do 30 posto u odnosu na primanja u opštinskoj upravi.

On je objasnio da  je iznos sredstava za plate vaspitačica povećan, jer su im priznati koeficijenti za visoku stručnu spremu koju imaju, za razliku od prethodnog perioda kada su zaradu primali po bodovima za šesti stepen obrazovanja.

Jovanović je dodao da, budući da je povećana ukupna masa sredstava u opštinskoj kasi za te namene,  zaposlenima u predškolskoj ustanovi je predloženo da zaradu primaju iz dva dela – 5. i 20. u mesecu. Zaposleni su se izjasnili da žele da primaju kompletnu zaradu jednom mesečno.

U PU „Sofija Ristić“ u 2023. godini je radilo 56 zaposlenih, a u 2024. je na platnom spisku 60, od čega su 90 odsto vaspitačice.

Podsetimo, najveća  opoziciona odbornička grupa u skupštini opštine Topola „Novi ljudi- Topola naša zemlja“ saopštila je prošle sedmice da  plate vaspotačicama kase 15 dana, jer nema para.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.