ORUŽARI: UPRAVNIK PODNEO OSTAVKU, ALATNICA PONOVO RADI

Ekonomija Grad

Radnici pogona Alatnica „Zastava oružje“ počeli su ponovo da rade nakon što je Jezdimir Lović podneo ostavku na mesto rukovodioca pogona, saopštio je sindikat te fabrike.

Tim činom, kažu u sindikatu, ispunjen je jedan od zahteva radnika.

„Direktor fabrike Milojko Brzaković se u prepodnevnim satima obratio radnicima Alatnice i odbacio svaku mogućnost smene upravnika pogona koga je pre dve godine doveo u fabriku i odmah postavio za upravnika, bez dovoljnog iskustva neophodnog za rukovođenje ovim značajnim segmentom fabričkog sistema. Način rukovođenja u proteklom periodu je obeležen stvaranjem loših međuljudskih odnosa koji su kulminirali nezadovoljstvom radnika sveukupnim stanjem u Alatnici fabrike gde umeće majstorskog zanata dolazi do punog izražaja“, saopštio je sindikat.

Kako je najavljeno u saopštenju „Oružara“ u narednom periodu krenuće se sa rešavanjem i ostalih zahteva radnika koji se tiču teških uslova rada zbog hemijskih štetnosti, nedostatka odgovarajućih alata, načina nagrađivanja, kao i poboljšanja higijenskih uslova.

„Radnici fabrike su još jednom iskazali jedinstvo neophodno za rešavanje ključnih pitanja koji se odnose na poboljšanje položaja zaposlenih u našoj fabrici“, ističe se u saopštenju „Oružara“.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.